Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grus kan bli "gräs"

Annons

Han började sondera terrängen, bildade en projektgrupp och började jobba på det som i dag är mycket nära ett beslut.

- Får jag säga det själv så ser det lovande ut i dagsläget, konstaterar Olle, sedan tre år tillbaka ordförande i den förening, Kvarnsvedens IK, som är huvudman i projektet.

Olle har själv alltid haft ett stort intresse för fotbollen.

- Jag spelade i Tunabro en gång

i tiden. I numera nedlagda Humlan också för den delen. Men jag har aldrig spelat i KIK. Det gör däremot min dotter, det var nog också via henne jag själv började engagera mig i klubben också.

Olle har lagt ned massor av tid på att få till stånd det projekt som kan vara verklighet nästa sommar.

- Men jag vill ha sagt att jag inte jobbat ensam. Vi har en duglig och väl sammansatt projektgrupp som jobbat. Ensam klarar man aldrig att ro en sådan här sak i hamn, försäkrar han.

Klubben har redan påbörjat etapp ett.

- Vi ska närmast gräva upp befintlig grusplan och lägga ny dränering samt även bredda planen. Allt för klubbens egen vinterträning.

- En eventuell etapp två inleds sedan under våren, då det som krävs för uppvärmning ska dras in och gräset läggas på, beskriver Olle det jobb som förestår.

Han är dock noga med att förklara att projektet inte riktigt är i hamn än.

- Men jag både hoppas och tror att vi ska vara där inom en inte alltför lång tid.

Förhoppningen är att en konstgräsplan ska gynna fotbollen i stort i Borlänge.

- Inte minst kommer talangutvecklingen i fotbollsklasserna vid Maser- och Hagaskolan att få bättre förutsättningar. Men givetvis gäller det klubbarna också.

- Själv ser jag gärna att kommunen har elitfotboll på både dam- och herrsidan, det tror jag vi har möjligheter till också med de förbättrade träningsförutsättningar som en uppvärmd konstgräsplan skulle ge, menar Davidsson.

Han betonar också de positiva reaktioner som projektet fått hos klubbarna runt om i kommunen.

- Man ser fram mot det här. Och har vi kommit så långt som vi har så vore det väl katten om vi inte ska kunna ro det hela i hamn också. Själv är jag i alla fall optimist, försäkrar Davidsson.

Fotnot: Fotbollsklubbarna i Borlänge har tidigare haft en allians för att utreda möjligheterna för en uppvärmd konstgräsplan i Borlänge. Utan resultat.

"Det var i frustration över att man då aldrig kom till skott som vi själva tog tag i saken", meddelar Olle Davidsson.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons