Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grus blir gräs – även i Borlänge?

Annons

- Det var jag och Göran Arnberg som började fundera på en inomhushall för fotboll då vi var tvungna att ha fotbollslektioner på gymnasiet i tennishallen, berättar Björn Juhlin som tränar Islingbys A-lag, sitter i Dalarnas Fotbollförbunds utbildningskommité och är lärare för Maserskolans och Hagagymnasiets fotbollselever.

De två kallade samman till ett möte för Borlänges fotbollsklubbar och nu ligger bollen hos Brages klubbdirektör Bo Persson.

- Alla Borlänges klubbar är med och arbetar med det här, men eftersom Brage är den största klubben så tyckte vi att det är vi som ska göra det största jobbet och då har jag åtagit mig att leda detta, säger Bo Persson.

Han är noga med att betona att det hela fortfarande ligger på planeringsstadiet. Ännu vet ingen om det är möjligt att genomföra rent ekonomiskt.

- Kommunen har samma ambition som vi, men både klubbarna och kommunen har samma problem, det är skralt i kassorna, säger Bo Persson.

Det finns ännu inga siffror på hur mycket en konstgräsplan skulle kosta, men den nya planen i Falun kostade runt fem miljoner kronor.

- Men det skulle bli billigare i Borlänge eftersom Maservallen redan är uppvärmd.

- Jag ska ha ett möte med Björn Borgersen som gjorde det mesta jobbet för Faluns plan och han har lovat att hjälpa oss så mycket han kan. Vi ska träffas första gången nästa vecka, på den nivån är det, säger Bo Persson.

Arbetet har alltså startat och kommit en bit på vägen. Återstår bara att hoppas att det ger resultat i form av en konstgräsplan i Borlänge.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons