Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grovjobbarna i fokus Grovjobbarna i fokus

Annons

- De här Håkan Mild-typerna är viktiga i alla lag. De som gör sitt jobb för laget utan att få de stora rubrikerna, säger IBF-coachen Klas Persson.

Sextetten Eva Nordin, Hannele Jansson, Caroline Persson, Maria Lennartsson, Karin Karlsson och Pernilla Forsell, gör match efter match ett gediget arbete utan att det syns nämnvärt i poängligan eller för all del i Falu Kurirens bolljakt.

Just de här spelarnas utveckling från förra säsongen har gjort IBF Falun till ett mer stabilt lag med större bredd i både truppen och i spelet ute på plan.

Den som genomgått den kanske största förvandlingen är Hannele Jansson. I fjol en ganska blyg nykomling som gjorde ett mål på hela säsongen.

I år har hon spelat i lagets bästa kedja, tillsammans med Maria Söderström och Gabriella Ludvigsson, och samtidigt gjort åtta mål på elva matcher.

- Jag har växt in i laget och känner mig säkrare och säkrare på mig själv. Sedan är det ett underbart gäng att spela i. Jag tycker om allihopa, säger Hannele och skrattar.

Kedjan med Hannele, "Söder" och "Gabby" har svarat för 26 av Faluns 69 mål och på frågan varför de gått så bra för dem svarar Hannele:

- Vi kompletterar varandra bra och nu när vi spelat ihop så länge så känner vi varandra väldigt bra. "Söder" står för grovjobbet och jag och "Gabby" försöker göra oss spelbara.

I dag gör IBF Falun fjärde raka matchen på hemmaplan när tabelltvåan Rönnby gästar Lugnethallen.

Coach Persson räknar med samma lag som i de senaste matcherna, men ett frågetecken finns på målvaktssidan.

- Ingela Söderlind har problem med bihålorna, men är hon inte helt frisk ser jag inga problem med att låta Marie Sneen stå, säger Klas.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons