Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gräsliga problem

Annons

Den kraftig försenade våren är kanske på väg. Men den är allt för sen för att planerade fotbollspremiärer inte ska få problem.

- Att det blir problem kan vi utgå från. Det märks på att antalet telefonsamtal om premiärproblem har ökat kraftigt de senaste dagarna, säger Dalarnas Fotbollförbunds kanslichef Pär Jonsson.

För några dagar sedan beslutade Göteborgs Fotbollförbund att flytta 800 matcher.

Något liknande beslut har Dalarnas FF inte tagit. Och exakt hur många matcher som kan vara i riskzonen vet inte Jonsson.

- Vi har en princip som vi inte ändrar på. Finns en grusplan tillgänglig så ska matchen spelas där.

Kan det bli aktuellt att ta något beslut i klump om att flytta omgångar?

- Inte som det ser ut i dag men vi får se vad som händer den närmaste tiden.

I Falun, Borlänge och Mora med omnejd är naturligtvis konstgräsplanerna en räddning.

- Och även om det inte hjälper i år är det glädjande att fler konstgräsplaner är på gång i distriktet. I Avesta är det ju klart att det kommer att bli en, i Leksand och Hedemora är det högaktuellt och även i Falun är ju ytter-ligare en konstgräsplan på gång.

- Konstgräs är ju ett måste för fotbollen på våra breddgrader, säger Jonsson.

Hur ser det ut inför ungdomsfotbollens start?

- Det är svårt att säga då den ju ligger ytterligare en tid bort. Det är först den 6-7 maj den startar på allvar. Vi får väl se vad som händer innan dess. Men vissa problem kan det nog bli.

Kan det bli aktuellt att ni ålägger lag att byta hemma- och bortamatcher?

- Det är i sista rondens tävlingskommittén som beslutar om klubbarna vill göra så. Men vi brukar faktiskt ta hänsyn till var de bästa planerna finns redan när vi lägger spelprogrammen.

Problem på grund av den sena våren är alltså att vänta för fotbollen i Dalarna. Men exakt hur stora de blir vet inte de ansvariga i dag.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons