Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grängessyskon på bandyskola

Annons

Syskonen Joanna och Tobias Backman har representerat Grängesbergs BK vid årets sommarbandyläger i Västerås.

Som vanligt har Svenska bandyförbundet och Västmanlands bandyförbund hållit i trådarna för lägret, som var det 29 i ordningen.

Många föreningar sänder sina ungdomar, som är i åldern 11 - 17 år, till lägret, uppdelat på tre olika veckor och som i år samlade 375 deltagare. Den högsta siffran sedan starten.

Ungdomarna drillades av ett starkt ledarteam bestående av Rinat Shamsutov, Jocke Forslund, Timo Oksanen, Johan Olsson, Johan Östblom, Anna Klingborg, Johan Ohlsson, P M Mårtensson, Ulrika Nyström och med Lars-Åke "Timpa" Adolfsson som lägerchef. Träningen bestod av två ispass om dagen samt en rinkbandyturnering.

Dagen innehöll också två praktikpass med landbandy, styrka och kondition, även tävlingar och lekar ingick. Vidare genomförde instruktörerna träningslära, spelsystem och information om bandyförbundets övriga lägerverksamhet.

Joanna Backman, som spelat i GBK:s pojklag och varit självskriven i Dalalaget för flickor, börjar om ett par veckor på bandygymnasiet i Sandviken, och i en framtid lär ortens damlag (SAIK) kunna räkna med hennes tjänster. Det är i varje fall Joannas egen målsättning.

Broder "Tobbe" Backman drar för sin del på sig U15-lagets GBK-tröja.

Mer läsning

Annons