Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gränges tog viktiga poäng

Annons

- Jag tycker vi varit förtjänta av minst ett oavgjort resultat, sa en, trots allt, samlad Tommy Medén, tränare i Ludvikalaget, direkt efter matchen.

Ett uttalande som Göran Törnqvist i Grängesberg inte direkt sa emot.

- Vi hade tur sista kvarten, då Östansbo pressade oss bra, tyckte en vid det här laget luttrad Grängestränare.

ÖIS reducering dröjde till den 88:e matchminuten. Olle Frögren, som i mitten av andra halvlek fick anfallsorder av Medén efter det att fram till dess hade dominerat som mittback, stod bakom fullträffen. Som så när följts av ytterligare en.

Ett inlägg av Robert Larsson möttes av Tobias Dafgård, som dock fick se bollen gå utanför. Den förre hade redan i första halvlek missat ett motsvarande läge, öppet mål.

Gränges, som var bäst i första halvlek och då ledde rättvist med 1-0 efter mål av Ari Palosaari, som knoppade en väl avvägd frispark av Henrik Johansson förbi en chanslös Göran Eriksson, tappade sin vana trogen i andra.

Den här gången var dock laget delvis ursäktat. Peter Jansson, dominant på mitten skadade efter 62 minuters spel fotleden så illa att han tvingades utgå. Därmed uppstod stora läckor i försvaret.

Som lite av en skänk från ovan kom 2-0 i den 80:e minuten. Olle Gunn gav järnet på vänsterkanten och Ola Hagström, som fick passningen, gjorde inget misstag.

I hemmalaget, som kom till spel utan skadade Leif Ferner och Anders Hagberg samt Tobias "Tobbe" Gustavsson, som mitt under brinnande bollsäsong lagt bollskorna på hyllan (?), höjde sig Peter Jansson och Ola Hagström över medel.

I Östansbo, som i vanlig ordning mobiliserade ett ungt lag med sex juniorer, var Olle Frögren lagets verkliga utropstecken.

KG KARLQVIST

Mer läsning

Annons