Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gränges nere i träsket

Annons

Det är andra året som klubben spelar i den lägsta serien. Som laget inlett årets poängjakt ser det också ut att bli ytterligare år.

Räddningen på 40-talet stavades JUNIORER. Framgångsrika och äregiriga pojkar som 1945 vann DM, samma år som seniorerna fick respass till division 6.

- Vi var sex-sju juniorer som direkt gick in i laget året därpå, säger Verner Andersson, 76. Han fortsätter:

- På fyra säsonger hade vi vunnit tre serier. Första året sexan, andra året femman. Sen var vi två år i fyran, innan det blev trean, där vi under flera år kom att tillhöra tabelltoppen.

Själv tvingades Verner sluta av en skada han ådrog sig i hockeybockey - 30 år gammal. Allt för tidigt, som han ser det när han blickar tillbaka på karriären. Klippböckerna skvallrar om en målskytt av rang. 30-40 mål kunde det röra sig om per säsong. Även hat tric radade han upp.

Verner igen:

- När farsgubben (Harald Andersson) blev intresserad och började följa matcherna på Grängesvallen, så lovade han mig en tårta i varje match som jag gjorde tre mål.

- Det blev en hel del med gräddtårtor. Jag minns särskilt hur han fick köpa tre tårtor på rad.

Till minnena, som Verner med extra välbehag kommer ihåg, hör en vänskapsmatch mot Brage.

- Jag hade fått ledigt för att fixa grunden till sportstugan i Jankviken, när tränaren kommer ut i halvtid. Brage leder då matchen med 4-0.

Hur det gick?

- Jag hann göra tre mål. Brage gjorde inga fler.

Verners styrka var en kombination av snabbhet, styrka och spänst.

- Jag hade stor nytta av att jag varit elitgymnast. Jag kom alltid ner på fötterna.

- I dag är spelarna inte tillräckligt tränade. Det finns igen spontanidrott och passen på Gränges-vallen, om vi nu håller oss till Grängesfotbollen, förslår inte på långa vägar. Spelarna har också blivit ovettiga i mun. Vem tordes säga någonting högt förr?

- Jag vet inte, jag har inga råd eller trollspön, hur man ska bli bättre.

- Allra först måste man dock börja träna, köra extra pass, samt lära sig disciplin.

KG KARLQVIST

Mer läsning

Annons