Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granes jakt på guld

Annons

Säsongen har varit Granes framgångsrikaste hittills och i grundserien var han elitserietrean Balrogs skyttekung med 34 mål på 30 matcher. En imponerande notering, eller som han uttrycker det själv:

- Det var väl helt okej.

I slutspelet har han gjort nio mål på sex matcher, ett slutspel som inneburit raka vägen fram till final för Balrog. 3-0 i matcher mot Warberg i kvartsfinalen följdes upp med samma siffror mot AIK i semifinalen.

I finalen väntar Pixbo som slog ut de tre senaste årens svenska mästare, Haninge, i semifinalen. Förerdrar ni att möta Pixbo framför Haninge?

- Vi har 1-1 i matcher mot Pixbo tidigare under säsongen, men bara vi vinner är jag nöjd.

- Dessutom tycker jag att Haninge sett lite veka ut på slutet. Fast det skulle i och för sig varit roligt att fått möta de regerande mästarna i finalen.

Årets SM-final avgörs i en enda match både på herr- och damsidan. Spelplats är Johanneshovs isstadion och i går hade 4 200 biljetter sålts till de båda finalmatcherna. Publikrekordet för klubbinnebandy, 3 376 i Kempehallen i SM-finalen 1999 mellan Örnsköldsvik och Haninge, kommer därmed att slås.

- Det kommer säkert att bli ett jäkla drag. På det sättet är det bra med en final, fast rent sportsligt vet jag inte...

Balrogs framgångsrecept den här säsongen har varit en stark defensiv med snabba kontringar. Just förmågan att vända spelet snabbt är kanske Norsborgslagets största styrka.

Sina egna framsteg den här säsongen förklarar Adam så här:

- Min omgivning. Jag spelar med världens bästa center, Mika Kohonen och Hannes Öhman.

Trion Kohonen, Grane och Öhman toppar Balrogs poängliga i slutspelet och de låg alla bland de fyra främsta i Balrogs poängliga i grundserien.

I slutet av maj kommer med stor sannolikhet Adam att få möta sina kedjekamrater när Sverige och Finland gör upp om VM-guldet.

Först gäller dock SM-finalen och SM-guldet. Ett SM-silver med Sjöstad är Adams främsta SM-merit så här långt.

Ett SM-guld, som junior, har han och det tog han med Falun 1994.

Adam har förresten anledning att följa damernas SM-final lite extra. Inte nog med att Balrog är ena part i den - möter Örnsköldsvik - hans sambo Cissi Westman spelar också i Balrog.

Två SM-guld till paret Grane/Westman samma dag - det vore något det.

Mer läsning

Annons