Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Gotland" bäst på Sollerön

Annons

I Solleröloppet på fredagen vann han med en minut och 13 sekunder före tvåan Jonas Holmkvist och trean Tobias Lergård, båda liksom Lövkvist tävlandes för Team Bianchi.

Också fyran Jonas Olsson, femman Petter Renäng och sexan Jonas Ljungblad tävlade för Team Bianchi. Sjuan Mikael Segersäll kör för teamet i vanliga fall, men tävlade för dagen för sin klubb IK Vinco.

Först på åttonde plats, drygt åtta minuter efter Lövkvist och knappt fem minuter efter Segersäll kom bäste icke-Bianchiåkare.

- Det var lite överraskande att vi var så överlägsna. Jag tror att de andra åkarna har för stor respekt för oss. Om de bara ville skulle de säkert kunna hänga på när vi rycker, sade Thomas Lövkvist på midsommaraftonen.

Själv tog han fyra av fem bergspris i Solleröloppet.

- Jag gillar när det är lite backigt och har tränat hårt i vinter. Sen har man väl en gnutta talang också.

Att Bianchiteamets sju cyklister skulle ta de sju första platserna var i och för sig en överraskning. Men att de skulle finnas med i topp rådde ingen tvekan om.

Hela våren har Team Bianchi dominerat och det finns åsikter om det.

- På SM gäller det att stoppa Lövkvist. Vem som helst får vinna, bara det inte blir någon från Team Bianchi, säger Martin Axelsson.

Också Christofer Stevenson har också fått nog av Bianchidominansen.

- Det är pinsamt, men bara att inse att svensk cykel kanske inte är bättre än så här. Det verkar som många är nöjda med att köra om tionde plats, säger han.

Svenska cykelförbundets sportchef Hans Falk är delad i frågan.

- Det är ju tråkigt för tävlingarna att de är så överlägsna, de andra cyklisterna tycks bli paralyserade så fort Bianchi rycker och så dåligt ska det inte behöva vara.

- Men internationellt sett är det bra att vi har ett starkt svenskt lag där de som är unga och lovande har alla förutsättningar att lyckas, säger Falk.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons