Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Goths Krönika - Vilken härlig kväll!

Annons

Mora gjorde det som krävdes. Besegrade Modo med 3–1 efter att en av lagets formstarkaste spelare, Mikael Simons, svarat för två av fullträffarna.

Men det blev en nervös väntan. Där spelarna under 19 minuter slets mellan hopp och förtvivlan.

Först när Tony Mårtensson (19.36) prickade in 3–2 för Linköping hemma mot Djurgården, kunde moraiterna pusta ut och då utbröt också ett jättejubel. Gissa om Tony Mårtensson är populär i Ovansiljan i dag.

Slutspel! Smaka på det…

Mora IK behöver sannerligen inte skämmas för att man på tisdag spelar kvartsfinal.

Sedan hemmasegern mot Färjestad 27 januari har laget radat upp starka insatser. Poäng i tolv av de tretton senaste matcherna – imponerande!

Förmodligen kommer Färjestad att välja just Mora som motståndare i kvarten. Det passar perfekt. Mora får som så många gånger tidigare slå ur underläge.

Serieettan i så fall som megafavorit. Jag skulle dock inte bli det minsta förvånad om Mora vinner en eller kanske två matcher i kvartsfinalserien. Färjestad får garanterat ingen transportsträcka mot semin…

Det började annars dystert för Mora i Ö-vik. Redan efter 1.41 gjorde ex.leksingen Oscar Steen 1–0. Mikael Simons, den underskattade, kvitterade och i andra och tredje perioden hade Mora matchen i ett fast grepp och bestämde snudd på allt.

Man spelade så klokt, så klokt. En enkel men ack så effektiv hockey. Hemmaspelarna fick inte en kvadratcentimeter is gratis. Det verkade som om Modo mer eller mindre gav slaget förlorat.

Jag har rosat Mikael Simons tidigare och vill göra det igen. Han borde vara en drömspelare i tränaren Harri Rindells lagbygge. Den senare har i och med slutspelsplatsen fått en skön revansch. Under säsongenhar Rindell varit ifrågasatt av många men även hyllad av andra. Han har hela tiden stått med rak rygg i både mot- och medgång. Grattis Harri – du har stor del i Mora IK:s framgång.

"Jag tror knappt att det är sant" sa alltid lika glada Sanna Kallur efter EM-guldet i Birmingham.

Trots en dålig start, nej usel, var det mer eller mindre spel mot ett mål när Falutjejen fick upp farten.

Sanna talade om "power". Att hon efter en "kass start" bara hade att springa fortare. Hon får det svåra att låta så enkelt. Tänk bara när Sanna får till det perfekta loppet. Då ni…

Genom att vinna i går försvarade också fröken Kallur den inomhustitel hon tog i EM i Madrid.

Det lär bli guldjakt igen många gånger framöver. Guld lär det inte bli på 60 meter slättlöpning som den här lördagen står på programmet.

Men med den här formen kan Sanna Kallur springa fort även utan häckar som hinder på vägen.

En finalplats känns absolut inte som någon omöjlighet även om det skulle vara en liten överraskning.

Mer läsning

Annons