Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Goth glädje- ämne i Skåne

Annons

uGustaf Goth från Kvarn-sveden var glädjeämnet då landets bästa juniororienterare samlades för en första drabbning i riskomfattande Silva Junior Cup på påsk- dagen. Goth blev finfin trea i snabblöpt lövskog i skånska Hjärnarp.

Gustaf Goth gör i år sitt andra år som junior, och nu är respekten definitivt borta för konkurrenterna i sverigetoppen. Goth blev trea i H 18-klassen i premiären i Skåne. I och för sig 3.30 efter suveräne hemmafavoriten Mikael Kristensson, Torfinn, men bara 30-talet sekunder från andraplatsen.

- Jag är jättenöjd. Det kunde inte gått mycket bättre, säger Goth som går på orienteringsgymnasiet i Sandviken.

Gustaf gjorde ett jämnt lopp utan större misstag, och han höll sig runt tredjeplatsen genom hela loppet.

I övrigt var det inte mycket att skriva hem om sett ur ett dalaperspektiv. Ulf Troeng, Dalaporten blev femma i H 20 där schweizaren Matthias Merz vann en klar seger. Moras Martin Johansson, som har problem med en krånglande rygg, var tio minuter efter Merz på 18:e plats.

Erik Lind, Säterbygden, var en positiv överraskning med sin tolfteplats i H18. Lind var fyra minuter bakom distriktskollegan Gustaf Goth.

På tjejsidan gick det tungt i premiären. Eva Tiseliuis, Kåre, bästa dalatjej som nummer 20 i D 18. Det får bli till att vässa formen till nästa omgång i cupen som avgörs på hemmaplan, i Eldris, 15-16 maj.

HENRIK ERICKSON

Mer läsning

Annons