Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Golf var ett enkelt val

Annons

Calle kommer till golfbanan till den tid som var överenskommet men börjar direkt undra var Tom är. Efter ett otal försök med mobilen ger han upp och börjar förklara hur Bankboken Tour Regional och Riks fungerar.

- Det är lite virrigt, så jag fattar inte allt själv, säger Calle.

Efter en stund får Calle tag på Tom, som kommer - en timme försenad.

-Det går inte att lita på honom när det gäller tider, säger Calle och ler.

Väl på plats är i alla fall båda är överens om att det är mest psykiskt jobbigt att spela golf, inte fysiskt. Det gäller att ha huvudet kallt.

- Det är svårt att komma ur en formsvacka, det sitter mycket i huvudet, säger Calle.

Båda killarna har slutat med fotboll för att kunna satsa mer på golfen.

- Man hinner inte med både och, säger Tom.

Valet var ändå ganska enkelt. De kände att de hade större framgångar på golfbanan än på fotbollsplanen, så det föll sig naturligt.

I Borlänge finns en träningshall där man kan träna golf på vintern. Eventuellt blir det lite mer träning där i vinter. Men samtidigt vill de hinna med hockeyträningen.

Calle blev medlockad av sin pappa att börja med golf och nu har han haft grönt kort i åtta år. Handicap har han pressat ner till 4,0.

- Jag har varit nere på 3,8 men det här med handicap säger inte allt. Man måste ju prestera också.

De ska tävla på fredag och lördag och hoppas komma vidare till söndagens spel. De kommer att gå en 18-hålsbana per dag, vilket motsvarar cirka en mil.

När Calle plockar fram sin bag och vagn dunkar han lite lätt på en dyna på vagnen. Dynan är en stol.

- En liten lyx som inte kostar så mycket, säger han och ler. Det kan bli lite segt om man behöver vänta mycket. Då är det skönt att kunna sitta.

Annars är golf, som många andra idrotter, ganska dyrt. Det är medlemskap i klubben, och klubbor och bollar. Plus lite extra tillbehör, som klubbskydd med mera.

- Vissa klubbar har kragtvång och att man ska ha långa byxor, men så är det inte här i Säter och det är skönt, säger Calle.

Förra säsongen var Calle lite mer nervös när han spelade. Men nu säger han att han har kommit på att man inte behöver vinna allt. Och nu går det bättre och bättre.

- Men jag är lite osäker på formen just nu, en del slag har inte suttit som de ska.

Men efter dagens träning kanske det kommer att kännas bättre för Calle. Tom säger däremot att hans form har varit bra den senaste tiden.

- Man kan få bakslag, men jag hoppas att det ska gå bra.

Drömmen är att bli så bra som möjligt, att bli proffs och spela på PGA-touren.

MATILDA BUSKE

Mer läsning

Annons