Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Godkänt, men...

Annons

Inledningen var klart godkänd sett med BHK-ögon. Laget var i ledning med 10-5 ett tag, siffror som tio minuter in på andra halvlek ändrats till 16-16 sedan det mesta, både bakåt och framåt, gått åt pipan för hemmatjejerna.

- Mycket slarv, väldigt mycket slarv, menar Hans Martin.

För vilken dock segern var det viktigaste.

- Vi har, med en match kvar att spela, tagit 20 poäng nu, det tycker jag är godkänt av en nykomling.

Men visst finns det en hel del att jobba med framöver för "HM" och kompani om BHK på nytt ska kunna ta ett av många efterlängtat kliv tillbaka mot den elit klubben så framgångsrikt tillhörde under inte minst slutdelen av 70-talet.

Mot AIK i går kom stora brister i dagen stundtals, inte minst i offensiven, som såg väldigt fantasilös ut mellan varven.

Defensivt var det heller inte klanderfritt mellan varven, de som gjorde det starkaste jobb- et var Petra Eriksson, målvakten, och Camilla Månsson.

I övrigt var Irati Berruezo och Anna Björkman de två som höll den jämnaste standarden i laget som kan betydligt mer än det visade i går.

Gästerna hade annars banans främste i vesselsnabba och klokt spelande Ida Jordhöy, som hemmatjejerna hade väldiga problem med hela tiden.

BHK-AIK

26-23 (13-10)

Målen, BHK: Anna Björkman 7, Jessica Andersson 6, Irati Berruezo 5, Pernilla Röjehag 2, Camilla Månsson 2, Milka Untinen , Tina Bakken, Malin Svanström och Jenny Ahlin 1 var.

AIK: Linda Ahl 7,Ida Jordhöy 6, Gisela Jonsson, Jeanette Dagson, Christine Carlswärd 2 var, Karin Svebéus 1.

Utvisningar, B: 3x2 min. A: 2x2 min.

Publik: 100.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons