Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glopp med riklig snö

Annons

Väderleksrapporterna talar om snöfall inför helgen. Borde inte glädja en cykelloppsarrangör, men Börje Lindberg tänker annorlunda.

-Det ska komma en massa snö på fredag. Det låter perfekt inför Snögloppet på lördag, för det är ju tänkt som ett cykellopp inramat av massor med snö längs skogsvägarna, säger tävlingsledare Lindberg.

För de cyklister som ska trampa Snögloppets 41 kilometer ska inte framkomligheten hotas av snön. Ett par timmar innan loppet startar kommer skogsvägarna att plogas.

-Det kommer inte att bli några problem för deltagarna. De kan nog få en härlig tävling i en temperatur som verkar hamna på någon minusgrad eller kring nollan, säger Börje Lindberg.

På tisdagen hade 57 manliga och tre kvinnliga cyklister anmält sig till loppet. I minsta laget om Börje Lindberg ska få de 200 deltagare han hoppas på.

-Men jag hoppas än, man måste vara optimist.

Klart är att två av de sex anmälda veteranerna, som tidigare vunnit SM, inte kan komma. Bernt Johansson och Michel Lafis är på långresor och har därför fått dra sig ur.

Men kommer gör SM-guldvinnarna Roine Grönlund, Björn Johansson, Bengt Asplund och Kjell Nilsson, liksom en annan duktig veterancyklist: Leksands andretränare i ishockey, Christer Olsson.

-Christer är så duktig att han får ses som en outsider till att vinna loppet, säger Börje Lindberg.

I övrigt finns toppåkare som Daniel Eriksson, Trosa/Vagnhärad och Lars Bleckur, IK Jarl, bland de anmälda.

-Men jag vet att det kommer fler elitåkare. Än är det ju inte för sent att anmäla sig, säger Börje Lindberg.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons