Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glöding glödhet

Annons

Glöding har haft en tung period. På grund av virusinfektioner har han bara startat sporadiskt det senaste halvåret. Formen var därför en aning dunkel inför den här starten. Vi som tvivlade fick dock svar på tal. Tioåringen vann på det nya svenska rekordet 1.23,5/2200 meter efter en uppvisning i den högre skolan.

- Han var grym i dag, utbrast körande Ida Eriksson efter loppet.

Det kan man minst säga. Efter en trevande start fick Ida rejäl fart på Glöding det sista varvet. Runt 21,5 travade han de sista 1100 meterna och mitt på upploppet var saken klar.

- Jag såg att Lomar började bli lite stum i sista sväng och då förstod jag att vi skulle hinna dit, jublade Ida med gråten i halsen.

Pappa Tage H Eriksson satt alltså bakom tvåan Lomar, snacka om familjelycka!

Kajsa Frick fick försvara sin familjs ära då pappa Leif var på utflykt. Nyförvärvet La Fiori gjorde andra starten i hennes regi och tog andra segern. Detta trots ett tufft lopp mestadels utvändigt om ledaren.

Regerande champion Leif Witasp fanns alltså inte på plats den här kvällen. Han hade i stället lastat några av stallets hästar och dragit till Arvika tillsammans med andra dottern Katrin.

Band dessa fanns Turbo Sund. Femåringen hade en mycket passande uppgift i ett sprinterlopp med 50000 kronor i förstapris. "Turbon" löste det plättlätt efter ledning från start till mål på tiden 1.12,1/1700 m auto. Inte nog med det. Leif var ordentligt i segertagen. Han vann det andra DD-loppet med amatörtränade Top To Toe, ett annat race med Big River Classic och kunde se på när Katrin segerdefilerade med Defi Trizz. Full pott med andra ord och resan hem lär inte varit särskilt betungande för far och dotter.

Åter till Rättvik. Hemmatränare John Dahlman visade upp Persos Shogie i fin författning. I ett sprinterlopp sände han sin häst direkt till ledningen och gav sedan vare sig favoriten King One eller resten av konkurrenterna en chans. Drygt en tiondel av alla V5-system blev därmed direkt värdelösa.

- Var det oväntat?, frågade sig Dahlman.

- Det tycker inte jag. Han har gjort flera bra lopp på slutet mot tuffare gäng, avslutade John.

Lady Viking är en skör men kapabel dam. Som tidningens tipsetta gjorde hon nu sin plikt tillsammans med Sören Eriksson till fina sju gånger pengarna på toton.

PATRIK ANDERSSON

Mer läsning

Annons