Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glädje i KAIS över elitserieplatsen

Annons

Säsongerna 1998/99 och 2001/02 spelade KAIS-damerna i elitserien. Båda gångerna blev sejouren bara ettårig.

Och nog krävs det arbete för att få till ett slagkraftigt lag inför elitseriecomebacken. Inte minst med tanke på att KAIS redan unga lag (en medelålder på knappt 20 år) tappar många års rutin då några av de mer rutinerade spelarna inte kommer att följa laget upp i landets högsta serie.

Med största sannolikhet blir inte de tre Mariorna, Boänges Poutamo och Erlandsson, med nästa säsong.

- Jag har gjort mitt. Efter 20 år i KAIS, får det vara nog för min del, säger KAIS-veteranen Maria Poutamo.

Poutamo beskriver säsongen som rolig, men problemfylld. Hon har dragits med sjukdom och skador i stort sett hela vintern.

- Man ska väl aldrig säga aldrig, men som det känns nu är jag nöjd med mitt beslut. Jag har varit med och spelat upp KAIS tre gånger och det får räcka för min del, säger KAIS 34-åriga innebandyguru.

Maria Erlandsson flyttade till Arvidsjaur i januari. Trots det var hon med i slutet av serien och poängdrottningen bidrog starkt till att KAIS i den sista omgången kunde knipa kvalplatsen.

I kvalserien spelade Erlandsson inte en enda match och Holback räknar inte heller med hennes medverkan nästa säsong.

Lite större hopp har han till Boänges, men även där ser det ganska kört ut. Hälsingetjejen, som efter jul gjorde comeback i KAIS-dressen, säger dock att hon mer än gärna skulle vilja vara kvar. Men tyvärr sätter hennes jobb inom hemtjänsten käppar i hjulet. Att hon sedan bor i Alfta och inte vill flytta på sig, är också en bidragande orsak.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons