Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Gjort är gjort", sa Johansson

Annons

I dammet från finländaren Kristian Sohlbergs Subaru försvann Tobias Johansson från det grekiska VM-rallyt och en hägrande topp-tio-placering.

- Jag skulle kanske ha tagit det lugnare när sikten var så dålig. Men gjort är gjort, sa 23-åringen från Ludvika efter att ha brutit Akropolis-rallyt i öppningen på sista tävlingsdagen.

Det var på den 26 kilometer långa 16:e sträckan som Tobias körde av i en högerböj och blev stående i en slänt.

Strax innan hade Kristian Sohlberg kört sträckan och rivit upp ett moln av damm, som inte hunnit lägga sig.

- Det var inga större fel på bilen men vi kom inte därifrån.

Men annars imponerade Johansson både på konkurrenter och team-folk.

- Vi provade att ladda och det gick riktigt bra, sa Tobias, som hade sjunde tid på både andra och fjärde sträckan och var nia på den tredje.

Efter att ha tjuvstartat på torsdagskvällens superspecialsträcka i Atens olympiastadion fick han starta med ett tidstillägg på tio sekunder på fredagen.

Både under fredagen och lördagen presterade han tider som gott matchade flera fabriksförares. Ett problem som irriterade honom var däcken:

- När fabriksteamen valt de däck de ville ha fanns det inte så mycket kvar åt oss. Vi hade för hårda däck och det tog flera kilometer innan de var tillräckligt varma och fick det rätta greppet, sa Tobias.

Trots att Tobias bröt har han ändå positiva erfarenheter att ta med sig till nästa tävling, som blir det finska VM-rallyt i början på augusti.

- Det känns att det går bättre och bättre och jag och Kaj (Lindström) lyfter oss hela tiden.

Sebastien Loeb i en Citroën dominerar fullständigt i rally-VM. På söndagen körde fransmannen hem sin femte raka VM-seger när han vann Akropolisrallyt, något som ingen lyckats med tidigare.

Bäste svensk blev Daniel Carlsson med en 14:e plats, drygt 21 minuter efter vinnaren. Carlsson inledde rallyt bra och låg på nionde plats efter tre specialsträckor men sedan gick drivaxeln av på hans Subaru. Carlsson gjorde sedan en omstart i lördags.

Ytterligare sju minuter efter och på 15:e plats kom PG Andersson, men det räckte för att vinna juniorklassen. Andersson vann med 2.50 före Guy Wilks och gick upp i ledning i JVM-serien på 25 poäng, två före britten.

TORBJÖRN SVENSSON OCH TT-AFP

Mer läsning

Annons