Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Giovannis tuffaste hitills

Annons

- Det ska bli intresssant att möta en europé, säger Giovanni.

Det har han bara gjort en gång tidigare som yrkesboxare.

- Det är en nyttig erfarenhet och en viktig del i min boxningsutbildning att möta olika stilar. Och den amerikanska och europeiska skiljer sig trots allt en hel del.

Att De Cloedt, som är 31 år och har boxat 21 matcher och bara förlorat tre, rent av skulle vara en allt för tuff motståndare är ingenting Giovanni grubblar på kvällen före match.

- Hur bra eller dålig motståndaren eventuellt är finns inte i mina tankar. Då blir det bara fel. Jag fokuserar helt och hållet på mig själv och min egen boxning, säger Giovanni som vägde in på exakt 78 kilo i går.

- En perfekt matchvikt som bara bekräftar att uppladdningen fungerat perfekt på alla sätt. Sparringen mot bland andra Mads Larsen och Mikkel Kessler har varit mycket bra.

Speciellt mycket vet han dock inte om sin moståndare. Han har aldrig sett honom vare sig i verkligheten eller på video.

- Jag vet bara att han är något kortare än mig och att han är högerboxare.

Till bilden hör också att den belgiske mästaren bara boxat en enda av sina 21 matcher utanför hemlandet. Det var den 24 november i fjol då han förlorade mot norrmannen Thomas Hansvoll i den tredje ronden.

- Jag har bara tre nyckelord som jag fokuserar på i kväll som alltid. Det är disciplin, koncentration och tålamod. Dessa tre bitar är viktigast för att lyckas, säger Giovanni som fyllde 22 i januari.

Han har boxat sex matcher som proffs, vunnit alla och slagit tre knock outer.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons