Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Giovanni är ute i kylan

Annons

Giovanni, som har elva raka segrar som proffs och som spåtts en lysande framtid, finns inte heller med på matchlistan till nästa Palle-gala i slutet av september.

- Det är klart att det känns fruktansvärt trist med ovissheten, att bara kunna se en och annan match i tv. Men jag kan bara vänta och vara beredd om chansen dyker upp. Detta är sådant som händer i boxning, det har hänt många andra före mig.

Men om och när chansen gör det har han ingen aning om.

Anledningen?

- När tv-avtalen gick ut blev galorna avsevärt färre. Och jag som ensam svensk i stallet är väl inte speciellt intressant när inte alla danska boxarna får matcher.

- Jag tror det är så i alla fall. Jag har nämligen inte hört någonting från Team Palle.

Managern Bettina Palle kommenterade Giovannis brist på matcher i början av juni:

"Det var meningen att Giovanni skulle ha boxat den 11 april i Köpenhamn, och som förmatch till Jesper Kristiansens EM-match mot Pietro Aurino i Italien. Men han har varit sjuk och har sedan inte anmält sig klar för match."

Sa alltså promotor Bettina då.

- Jag läste det också men var uppgifterna kommer från har jag ingen aning om. Jag har inte varit sjuk och har absolut inte lämnat något återbud av den anledningen, säger Alvarez.

Så anledningen är nog den Giovanni själv antyder:

För många boxare och för få galor utan tv. Bara de största profilerna, de allra bästa och mest populära danskarna, är intressanta.

- Vad jag kan göra? Bara vänta, acceptera att situationen är som den är och träna som jag alltid har gjort här hemma.

Men naturligtvis är det ett ofrivilligt uppehåll som kan påverka karriärens fortsättning.

Sedan i mitten av juni förra året har Giovanni bara boxat knappt fem ronder.

Under samma tidsperiod året före gick han sju matcher.

Giovanni, som proffsdebuterade den 1 december 2000, har två år kvar på kontraktet med Team Palle. Två år av fortsatt oviss väntan. Sedan återstår att se vad som händer.

- Jag är fortfarande boxare, jag har absolut inte slutat om någon trodde det. Jag har många år kvar och ambitionen är stor.

Någon framtid i Sverige ser han dock inte:

- Nej, det blir nog inget. Jag är ganska säker på att proffsboxning kommer att vara förbjuden även i framtiden. Det är trist men jag har inga illusioner om en förändring.

Han har inga ambitioner om när han får gå nästa match heller.

- Jag kan som sagt bara vänta och hålla mig beredd.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons