Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gesundaberget - fasa för juniorerna

Annons

I herrjuniorklassen blev det en uppvisning av Boråsduon Andreas Lindén och Edvin Wilson.

De här två killarna stack på det första varvet, i backen upp till Gesundaberget. Avståndet till huvudklungan bara växte. Inför sista av de fyra varven var marginalen till klungan hela sju minuter.

Faluns succéman från tempo- loppet, Victor Holfve, gjorde ett försök på det andra varvet att få kontakt. Men Victor fick ge upp sitt försök och fick backa ner i huvudklungan.

I den boråsiska spurtduellen var Edvin Wilson som väntat starkast.

Trea blev Marcus Johansson, CK Hymer. Marcus var över fyra minuter före huvudklungan i mål.

Bäst av dalainslagen var Hendrik Sjölund, Falun som slutade som sjätte man.

-Jag är nöjd med tanke på att jag bröt axeln för en månad sedan. Då trodde jag att hela säsongen skulle vara körd, säger Hendrik som ändå var missnöjd med lagets insats.

För damjuniorerna väntade två vändor uppför den tuffa backen. Redan första gången stack tre tjejer, Emma Karlsson, Fredrikshov, Emilia Fahlin, Örebrocyklisterna, och Alexandra Egen, Jönköping.

Den här trion höll sedan ihop en bit på andra varvet, då fick Emilia Fahlin ge sig. Emma Karlsson och Alexandra Engen gjorde sedan upp i en spurtuppgörelse. Där var Emma Karlsson starkast.

De här tjejerna tillhör alla juniorlandslaget och ingår i ett projekt i cykelförbundets regi som leds av förre VM-bronsmedaljören Madeleine Lindberg.

-Det här var en riktig cykeltävling. Det var tävling i stort sett från början till slut, menade Madde Lindberg som tror att trion har bra chanser i stora mästerskap.

-Ja, alla tre kan göra det bra i stora mästerskap som EM och VM. Dessutom finns det en fyra, fem till som är riktigt bra. Så det här är ett bra gäng att jobba med.

Dalarna hade en åkare med i juniorklassen. Det var Malin Jelk från CK Natén Säter.

Och Malin var en få som tog sig runt den tuffa banan. Nästan hälften av de som startade tog i mål

-Usch, va jobbigt. Målet för mig var att ta mig igenom loppet. Med tanke på den tuffa banan är jag nöjd som klarade det, säger Malin som slutade på en sjätte plats.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons