Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Genrep blev målkalas

Annons

Målglädje, det visade Ornäs damer i mötet med Sund från Sundsvall.

Ornäs vann klart med hela 6-0.

Extra viktigt med tanke på att matchen var genrep inför seriepremiären i division 1 kommande helg.

-Det här ger självförtroende, konstaterade tränaren Göran Arnberg.

- Och insatsen var ett lyft med tanke på vad som hände senast, tillade hade.

Då tänkte Arnberg på matchen mot Gustafs i veckan som var. Gustafs, liksom Sund ett lag från tvåan, gjorde då tillvaron svår för Ornäsdamerna som fick vara belåtna med 1-1.

Men i lördags på Savelgärdet var det Ornäs som höll i spelet. I alla fall i den första halvleken. Då var det bara ett lag på planen. Ornäsdamerna hade ett högre tempo och var tuffare i närkamperna, som sig bör kanske, då de spelar i en högre division än Sund.

Dessutom var Ornäs rörligt och svarade för bra löpningar i djupled och hade bra spelbredd i anfallet. Det utnyttjade hemmadamerna genom snabba spelvändningar, som hela tiden satte gästernas försvar i svåra situationer.

Så ledningen i paus med 5-0 för Ornäs hade kunnat vara några mål större.

Den andra halvleken blev inte lika bra. Ornäs slog av på takten och Sund tilläts komma in i spelet och gästerna hann visa att de kan rulla boll riktigt bra om inte tempot blir för högt och spelarna får tid på sig med bollen.

-Vi blev för bekväma i andra halvlek och ingen ville riktigt ta det hårda jobbet. Det blir lätt så när man leder med många mål, förklarade Göran Arnberg.

Hela laget får beröm för den första halvleken, Petra Larsson får extra beröm för sina löpningar i djupled.

Sett till hela matchen var backlinjen prickfri. Men så har den också två rutinerade mittbackar i Marie Sundman och Marie Arnberg.

ORNÄS-SUND

6-0 (5-0)

Målen: 1-0 (7) Karin Lissel, 2-0 (11) Petra Larsson, 3-0 (28) Linda Eklund, 4-0 (32) Karin Lissel, 5-0 (42) Jennie Nordqvist, 6-0 (82) Marie Arnberg.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons