Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Generatorn satte stopp för Engström

/
  • Tar sig för pannan. Helgens tävlingar i Falkenberg blev inte riktigt vad Tomas Engström hade tänkt sig. Bilstrul gjorde att Engström slutade sist av de bilar som tog sig i mål.

Annons

- Det här var skit. Det var för jäkla synd att det blev så här när vi låg så pass bra som fyra, säger Engström som var rejält besviken efter loppet.

Dagen började annars bra för Engström och hans team.

Tomas började med en elfteplats som startposition men kunde ganska snabbt avancera i fältet.

Som bäst låg han på en fjärdeplats och hade till och med häng på en tredje. Det var då problemen med bilen började.

- Jag märkte att han varnade för låg laddning och förhoppningen var att det var batteriet för då hade det gått att köra ändå. Sen försvann instrumentbrädan, sen servon och tillslut började motorn att misstända, fortsätter Tomas.

Bilstrulet tvingade in Engström i ett extra depåbesök, där det konstaterades att generatorn var slut. Lösningen blev att kasta i ett nytt batteri så att han åtminstone tog sig i mål.

Det extra besöket i depån blev dock dyrbart och ledde till att en fjärdeplats, hastigt men betydligt mindre lustigt, förvandlades till en elfte och därmed sistaplats.

Vann gjorde Thed Björk som totalt ligger på en fjärdeplats, elva poäng efter ledande Fredrik Ekblom.

Engström hittar vi betydligt längre ner i sammandraget på en åttondeplats med 16 inkörda poäng.

Efter en intensiv vårsäsong, väntar nu lite välbehövlig vila för Tomas, innan det är dags för nästa tävling, som avgörs i Karlskoga den 17 augusti.

- Ja, nu är det semester och då får vi väl försöka att få ordning på bilen, men det ska bli skönt med ett break, avslutar Engström.

Mer läsning

Annons