Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GBK vann målfest GBK vann målfest

Annons

Det var AIK, "kolsäckarna" från kungliga huvudstaden, som för andra gången på en vecka fick se sig besegrade av Grängeslaget. Som trots ett tidigt ledningsmål av gästerna inte lät sig generas utan gick från 0-1 till 4-1 på tio minuter.

Men sedan hände något. Det pigga och fyndiga spel som givit stora hål i AIK-försvaret, kom av sig och Stockholmslaget kunde gå till en välförtjänt halvtidsledning med 5-4.

Det var med tunga steg som vi såg ledarduon Sven-Erik Backman och "Benge" Adolfsson vandra mot kaffe och taktiksnack.

Betydligt gladare lär AIK:s tränare Leif Ingdal, med ungdomssomrar i Grängesberg, arbete på sågverket i Silverhöjden och rallyåka för Kopparbergs MK, ha varit. Liksom de tre flagg- försedda supporters som rest upp från Stockholm och som efteråt fick ett unisont tack av spelarna.

Andra halvlek var endast två minuter gammal när en för dagen mycket åkstark Anders Hagberg bjöd på stor show och kvitterade.

Samme Hagberg, med en för dagen mera central roll på planen, fortsatte med att göra 6-5 på straff.

Det blev också 7-5 (Micke Danielsson) innan Magnus Kark, ensam med GBK-keepern Andreas Östby, reducerade till 7-6.

En fullträff som blev AIK:s sista.

Resten av matchen, som så långt varit svängig, kom nämligen helt att domineras av hemmalaget, där spelare som Jonathan Gustavsson och Mattias Wenstedt, som båda har fordringar på sig, växte allt eftersom minuterna försvann.

Förutom stark skridskoåkning, vilket för övrigt tycktes smitta av sig på samtliga GBK:are, så svarade de även för var sina två mål.

En extra blomma också till Micke Danielsson, som med kvicksilveråkning och tre fullträffar närmast konkurrerade med Anders Hagberg om epitetet "hemmabäst".

En hyllning som för AIK:s del gick till försvarsresen Jonas Öijwall. Magnus Beije, Per Hermansson och målvakten Kristoffer Lindén, trots alla baklängesmål, höjde sig i övrigt över mängden.

- Vi tog ut segern för tidigt, förklarade Sven-Erik Backman AIK:s upphämtning från 1-4 till halvtidsledning med 5-4 och fortsatte:

- Vi tappade fokus och blev samtidigt ängsliga att förlora. En onödig situation, som jag ser det, då vi var bästa laget.

- Starkt gjort av grabbarna att, trots allt, samla ihop sig och spela den bandy som de gjorde i andra halvlek.

KG KARLQVIST

Mer läsning

Annons