Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GBK tog viktig seger

Annons

Inte mindre än fyra av målen föll nämligen på hörnor.

Inprickade av Henrik Axelsson, två, Micke Danielsson och Anders Hagberg.

Den senare visade också stor kyla när han i den 34 matchminuten, vid ställningen 1-1, säkert satte en straff.

När det som bäst behövdes gjorde hemmalaget sin bästa match för säsongen, med utmärkt styrspel, säkert försvarsspel och bra skridskoåkning. Man var också klubbsäkra.

- I våra bästa stunder, då det mesta stämmer för oss, kan vi spela riktigt bra bandy, sa en nöjd Sven-Erik Backman. Gränges-tränare som riktig sög på orden.

Backman fortsatte:

- Alla stod upp, men jag vill ändå framhålla två spelare före övriga - Fredrik Andersson och Tobias Backman. Sedan, det får vi inte glömma, så var det vår tur att ha marginalerna på vår sida.

Gästerna var först att anteckna sig i målprotokollet. Anders Wennås, som tillsammans med målvakten Johan Wängelin var Uppsalalagets främste, höll sig framme på en hörnretur. Tid 25 minuter.

Fyra minuter senare, på Gränges tredje hörna i matchen, var kvitteringen ett faktum. 1-1 och stärkt hopp bland de 138 personer som trotsade kylan och gemensamt konstaterade; när månen inte är full, lyser stjärnorna klart. Stjärnorna i det här fallet var hemmalagets samtliga aktörer.

Extra plus, trots allt, till mål- vakten Andreas Östby, Micke Danielsson, Anders Hagberg, Henrik Axelsson och Tobias Backman. Den senare är en stor talang som ännu så länge, 17 år gammal, är lite för kär i bollen.

Redan på fredag väntar en ny match för GBK. Då mot Tellus.

En likaså viktig drabbning, där seger för Backmans manskap kan ge extra poäng till Allettan, som tar vid den 14 i denna månad och där nytt division 1-kontrakt ligger i potten.

Gränges BK-Uppsala BoIS 5-1 (2-1)

Målen: 0-1 (25) Anders Wennås, 1-1 (29) Micke Danielsson, 2-1 (34) Anders

Hagberg (straff), 3-1 (55) Henrik Axelsson, 4-1 (60) Anders Hagberg, 5-1

(90) Henrik Axelsson.

Hörnor: Gränges 8, Uppsala 4.

Utvisningar: Gränges 5-10 min, Uppsala 6-10 min, varav en var ett lagstraff sedan en ledare fått rött kort och visats ut från arenan.

Domare: Team Max Johansson, Karlstad.

Publik: 138 personer.

KG KARLQVIST

Mer läsning

Annons