Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GBK-siktet är inställt

Annons

Håkan, som är född och bandyfostrad i Grängesberg och son till förre bandyspelaren Sven-Erik Jansson, som hade sin storhetstid på 50-talet då han stod på gränsen till bandylandslaget, kommer att pendla mellan bostaden i Örebro och Grängesberg två gånger i veckan.

Dessutom ska spelarna köra ett individuellt pass.

Fram till oktober, då de ska gå på is, ska kondition, styrka och spänst jobbas upp.

Större delen av truppen, som totalt består av ett 20-tal (bandy)hungriga spelare, var med på upptakten, där Håkan tillsammans med Nils-Erik Malmberg och Håkan Johansson, som är lagledare respektive assisterande tränare, presenterade programmet.

Håkan, som efter fyra säsonger i GBK, åren 74 till 78, även spelat i Heros, Falun, Bollnäs, Örebro SK och Nitro Nora och dessutom varit tränare för Örebros bandyjuniorer i tre säsonger, kommer delvis att fortsätta på förre GBK-tränaren Per-Erik Westmans upplägg, som byggde på ett eget spel.

- Det som Gränges var (är) bra på ska vi självklart utnyttja, som skridskoåkningen, säger Håkan. Som ser tränarsysslan, den första på seniornivå för hans del, som en intressant utmaning.

Att Håkan och Nils-Erik är gamla i ledarrollen, ser han som ett plus.

Den senare som i fjol tillsammans med en annan GBK:are, Göte Lindh, slipade skridskorna åt spelarna i U18-landslaget kommer i vinter att serva Sveriges nya U-lag.

Ett manskap som ligger närmast representationslaget och som bland annat kommer möta Kazachstan i en landskamp på Grängesvallen den 9 januari.

- Man kan kanske snappa upp ett och annat från landslagets matcher, myser Malmberg. Som i går var med om att räkna in samtliga A-lagsaktuella spelare så när som Mattias Schollin, som satsar på en domarkarriär i vinter, och de tre nyförvärven Björn Forsberg, Daniel Nordströn, båda Västanfors, och Andreas Östby, vilka genom fotboll och semester var förhindrade att delta.

KG KARLQVIST

Mer läsning

Annons