Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gary visade vägen för Masarana

Annons

- Senast kändes det som om jag drog ned laget. Så i dag känns det extra skönt, konstaterade en glad men samlad Gary Havelock i depån efter matchen.

Gary angav tonen direkt i det första heatet. Det vann han och tog en femetta tillsammans med Tony Rickardsson. Sedan rullade det bara på och när kvällen var över hade Gary tagit fullt, 14 poäng. I Västervik tog han bara tre poäng.

Förklaringen?

- Det är motorn, sade Gary och sparkade lätt på den.

Den hade han fått tillbaka från sin trimmare lagom till matchen mot Västervik.

Niklas Klingberg var den andre Masen som amnade i skottgluggen efter fiaskot i Västervik. Där mäktade han bara med fem poäng. I går kväll tog han 13 poäng.

- Jag ändrade lite på grejorna. Och det blev ju till det bättre, sade Niklas lättad.

Han tycker att han haft det aningen motigt hittills under säsongen.

- Det har gått halvdant och då känns det skönt att få en sådan här match.

Det enda som grämde honom i går kväll var att han inte gjorde ändringarna före lördagens GP i Polen.

- Då var det inte roligt alls. Men det är lätt att vara efterklok, konstaterade han eftersom han aldrig var med i matchen på Gollobs hemmaplan.

Men Niklas har inte skruvat färdigt. Det finns mer att ändra på och han har veckan på sig till matchen mot Rospiggarna borta. Till skillnad från Gary som kör hemma i England med Poole redan i kväll.

Tomasz Gollob var det ja. Västerviks stora stjärna kom aldrig till start mot Masarna. han hade uppgett sjukdom som orsak.

Men frågan är om det hjälpt om han varit med. Masarna var rejält taggade matchen igenom. Möjligen hade Gollob kunnat bidra till att rädda bonuspoängen åt sitt lag.

Masarna vann elva heat, åtta dessutom med 5-1.

- Vad var det jag sade före matchen. Det var väntat att vi skulle vinna och ta bonuspoängen, sade Masarnas sportchef Mats Olsson.

Under veckan har han fått ta en del kritik för att Masarna inte ändrade laget till returmötet.

- Men de som ställde till det ska också få ta revanschen, ansåg Mats och förklarade också att det inte är så lätt att byta ut förare och få det till ett komplett lag.

- Det här var en riktig urladdning från vår sida. Men så här bra är vi. och då gör det inte så mycket att Leigh Adams inte hade sin bästa dag. Det finns alltid några andra som kliver fram då.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons