Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Garparna siktar på seger

Annons

Det borde inte vara någon omöjlighet. Garparna har förstärkt truppen med en kvintett från Vikmanshyttan samt med Stefan Backström från Fors.

Och Garparna kvalade till femman för två år sedan. Kanske är det lagets tur att gå upp i år?

Långshyttans AIK siktar också på att vara med i toppen. Laget är i stort sett detsamma som i fjol. Dessutom har Göran Lindkvist från Vika tillkommit. Att LAIK har för avsikt att blanda sig i toppen visade laget med besked i genrepet. Eller vad sägs om hela 6-0 mot division 5-laget Horndal?

Vikmanshyttans IF, som åkte ur division 5, har haft en tuff försäsong. Flera spelare har försvunnit till andra klubbar och tränaren Bosse Sundberg hoppade av för ett par månader sedan.

Dålig uppslutning på träningarna var den primära anledningen. Nya tränare är Benny Johansson och Peter Fahlström, som också räknar med att spela. De sista veckorna har läget ljusnat och Johansson meddelar att inget lag ska räkna med några lätta matcher mot VIF.

Stora Skedvi har tappat två av sina främsta spelare, Martin Möller till Säter och Magnus Axelsson tilll Hedemora.

Ändå tippar SSIK, en smula kaxigt, på just SSIK som seriesegrare. Laget består till stor del av spelare under 20 år.

Husby AIK lär inte ha något med toppstriden att göra. Målsättningen "att hamna på övre halvan" kan bli svår att nå, men är heller inte omöjlig.

Södra sexan består i år av elva lag. Med andra ord väntar 20 matcher för vardera lag. Enviken fanns med i serien redan i fjol.

I år har ytterligare falulag tillkommit i form av trion Svärdsjö, Samuelsdal och Aspeboda. Det sistnämnda känns som den hetaste utmanaren till Långshyttan och Garparna när det gäller seriesegern.

Övriga lag i serien är Fors och Näs, som förmodas sluta i tabellens nedre regioner.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons