Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gammal är äldst

Annons

- Det är lagom att köra lite tävlingar i närheten då slipper man ta in på hotell, sa "Eken".

Bara 33 ekipage ställde upp i Dalapokalen, men de som kom till start fick uppleva ett vinterrally med perfekta förhållanden.

Snabbast av alla var Erik "Eken" Johansson från Ludvika i sin fyrhjulsdrivna Subaru Impreza. Men det var i det var i de motorsvagare klasserna som konkurrensen var tuffast.

- Det går i NM-tävling Söderhamn denna helg också. Kanske var det den konkurrensen som gjorde att så få ställde upp. Men av de förare jag pratat med har alla varit nöjda med tävlingen, säger Thomas Wiberg, biträdande tävlingsledare.

Den snabbaste klassen med fyrhjulsdrivna bilar hade enbart några få deltagare. Där var totalsegraren Erik "Eken" Johansson snabbast, fyra sekunder efter Olof Eljas från Vansbro i en Mitsubishi Lancer. Bäste hemmaförare blev Roger Eriksson i en Subaru RX Rally, som kom på en tredjeplats.

Hela en minut och nitton sekunder efter tvåan. Förutom honom var det bara Clas Molin i en Opel Corsa som kom i mål av SMK Dala Faluns förare. Per Hedlöf fick bryta på grund av tekniska problem. Robert Ferm och Anders Johnsen åkte av.

Det var dock i klassen ekonomi C-förare som lockade flesta deltagare och det var därmed där konkurrensen var som hårdast.

Där var Jon Johansson med en gammal klassisk Saab 99 snabbast. Bilarna i ekonomiklassen har otrimmade motorer och är, förutom en säkerhetsbur, omodifierade.

Christer Steen, Svärdsjö MK, körde snålt och snyggt och vann sin klass, tvåhjulsdrivna bilar med trimmade motorer.

Nästa rallytävling SMK Dala Falun arrangerar är den 15 Juni 2003, då ingående i DalaRallyCup.

CONNY PETTERSSON

Mer läsning

Annons