Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gagnefs IF ska tillbaka till fyran

Annons

Två nya tränare har anlitats: Bröderna Stefan och Magnus Göras från Sifferbo tar över efter Lars Säfström. Stefan har tidigare spelat i Djurmo/Sifferbo, Forssa och Malung, och Magnus i Djurmo/Sifferbo och Forssa.

-Det ser bra ut med alla nyförvärv, säger Stefan, som tror stenhårt på laget.

Nya för i år är Thomas Fransson, Rättvik, Olle Magnusson Djurmo/Sifferbo, Vehbija "Bebbi" Hadzibajramovic, Kvarnsveden, Thomas Warnefjord, Klyken, Hans Hansson och Viktor Jobs från Leksands IF samt Arvid Dahlström, Erik Otterud och Anders Lundgren från Insjöns IF.

Lägg därtill att övriga spelare är revansch-sugna efter fjolårets dåliga säsong.

Stefan Göras anser att laget nu håller en sådan klass att det inte alls är orealistiskt att Gagnef återtar sin plats i fyran.

Gagnefs IF samarbetar sedan tidigare med Insjöns IF om P16-laget.

Tankar har funnits på att i år samarbeta om ett gemensamt juniorlag, men det har inte funnits tillräckligt många spelare för att bilda ett lag.

Förhoppningen är nu i stället att nästa år kunna bilda ett juniorlag.

De juniorer som i dag finns i Insjön förstärker istället Gagnefs IF:s A/U-trupp.

Samarbetet med Insjön på ungdomssidan har hittills varit mycket lyckat och har inneburit att alla som vill spela fotboll i Gagnef/Insjön kan träna och spela matcher på hemmaplan.

-Kan vi fortsätta samarbetet kan det leda längre än till division IV. Under året hoppas vi kunna inleda diskussioner om ett utvidgat samarbete på seniornivå, säger Lasse Eriksson i GIF.

Han påpekar dock att någon sammanslagning av fotbollsverksamheten inte är aktuell.

-Det är viktigt att vi fortsätter på var sitt håll. Annars kommer vi på sikt att tappa möjligheten att erbjuda ungdomarna att spela på hemmaplan och detta är det allra viktigaste målet med klubbarnas fotbollsverksamhet, menar han.

Mer läsning

Annons