Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gabriella debuterar i landslaget

Annons

INNEBANDY/FALUN.

u I dag är det dags för den årliga "finnkampen" i innebandy med Uppsala som spelplats.

Sent på torsdagskvällen fick IBF Falun med ytterligare en tjej i A-landslaget!

Forwarden Gabriella Ludvigsson, 22, får nämligen göra landslagsdebut, efter att Rönnbys tvillingar Touminen, Susanna och Katarina, lämnat återbud,

Förutom Gabriella är det Pixbos back Marina Persson som kallats in.

- Det kom lite hastigt, men samtidigt känns det naturligtvis oerhört kul att få chansen i landslaget, säger Gabriella, som fick avbryta en kurs för att sammanstråla med landslaget.

Gabriella har funnits med i landslagsdiskussionen de senaste säsongerna. Hon har medverkat på några landslagsläger, men aldrig fått chansen i en landskamp.

Förrän nu då.

- En rolig överraskning, även om jag vetat att jag finns med bland de som konkurrerar på allvar om en plats i VM-laget nästa år. Jag har varit uttagen som reserv ett par gånger till landskamper, och nu får jag chansen att visa upp mig i en riktig match, säger Gabriella.

Något som inte bör minska chanserna att komma till VM, om man säger så.

- Vi får se, jag ska gå in och göra mitt bästa i alla fall, säger Gabriella.

Fem IBF-tjejer kommer att finnas med i A-landslagets match mot Finland. Förutom Gabriella är ju Karin Hjelm, Jenny Magnusson, Camilla Granelid och Tanja Esko uttagna sedan tidigare.

- Det om något är väl en bekräftelse på att vi har ett bra lag, säger Gabriella.

Inför den här säsongen har hon valt att lämna Falun som bostadsort för hemorten Smedjebacken. Men jobbet på lasarettet i Falun har hon kvar.

- Jag och min sambo håller på att bygga hus i Smedjebacken. Vi fick tag i en sjötomt och då var det bara att slå till, slutar Gabriella.

Nybliven landslagsspelare.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons