Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra poäng i premiären

Annons

u En seger, två oavgjorda och en förlust borde väl en nykomling vara nöjd med.

Men IFK Hedemoras pingisherrar hade helst fått med sig ytterligare ett par poäng från säsongens första sammandrag i division III.

- Vi var så nära i flera matcher. Jag är ändå ganska nöjd, men grabbarna var besvikna. Kanske är det gladare miner när vi har fått lite distans till det hela. Trots allt är ju fyra poäng ganska bra, konstaterade lagledaren Göran Winge.

I den inledande matchen mot Nivrén från Sundsvall hade Hedemoras Peter Winge 10-6 i skiljeset och totalt sex matchbollar mot Anders Nylén. Men Winge förlorade och lagmatchen slutade därmed 7-7.

Även mot Valbo slarvade Hedemora bort en poäng. Nyförvärvet Henrik Bengtsson hade 5-2 i skiljeset, men tappade matchen mot Christian Hallberg.

- I det läget ledde vi med 6-5 med chans att gå upp till 7-5 och säkra en poäng. I stället förlorade vi matchen med 6-8, sade Winge.

IFK:s övriga matcher slutade 7-7 mot Fridhem/Urnan och 8-4 mot Sandåkern.

- Vi märkte att skillnaden mellan trean och fyran är väldigt stor. Men grabbarna klarade av premiären på ett mycket bra sätt.

Henrik Bengtsson fick bästa matchkvoten, 8-4. Övriga: Henrik Lundberg 7-5, Mikael Andersson 7-4, Peter Winge 2-3 och Niclas Nilsson 0-6. Bengtsson och Lundberg vann sina fyra dubblar medan Winge/Andersson förlorade lika många.

Hedemora visade att laget håller division III-klass.

- Nu vet vi lite mer om de andra lagen, så nu tycker jag att vi kan sikta på att vara bland de fem främsta, sade Winge.

Efter första sammandraget ligger Hedemora trea.

Mer läsning

Annons