Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra MIK-juniorer får dra på sig landslagströjan

Annons

Mora IK:s J20-lag har inte rosat marknaden så här långt in på säsongen. Efter 24 spelade omgångar ligger laget trea från slutet och en degradering från Super Elit är överhängande om inte killarna tar sig samman i slutet av serien.

Bra gick det inte heller för klubbens J18-lag i Europas största turnering för yngre juniorer. Sist i FM Mattsson Cup var knappast någon hade trott innan turneringen.

Men likafullt kan MIK visa upp fyra killar i juniorlandslagen. Johnsson (-84), Skogs (-84) och Lindström (-85) har också meriter från A-lagsspel i Mora. Så långt har dock inte minstingen i gänget, Gudmundsson (-86), ännu kommit, men det dröjer nog inte allt för länge innan även han får chansen bland det stora grabbarna.

Martin Gudmundssons senaste framträdande i landslaget var kring nyår, då Team 17 spelade en turnering i Kanada. Där imponerade den 16-årige Furudalskillen på ledningen och han blev uttagen till Ungdoms-OS.

Gör han inte bort sig i Slovenien kan han räkna med att även få följa med till fyranationers i Ryssland, som avgörs 5-9 februari.

Sverige som lag hade dock en mardrömsturnering i OS. Tre matcher blev lika många förluster. Stryk mot Tjeckien (2-3) och Ryssland (1-7) i gruppspelet innebar spel om femte plats.

Även där blev det alltså förlust. I förlängningen kunde Slovenien vinna med 3-2. Detta efter att Sverige haft 58-11 i skott under ordinarie tid och 25-0! i den tredje perioden.

Liam Lindströms senaste framträdande i den blågula tröjan skedde vid årsskiftet. Den nyligen fyllda 18-årige MIK-forwarden har för övrigt varit med "hela vägen" i Småkronorna denna säsong. 13 matcher har det blivit hittills och fem poäng (2+3) har noterats på Liams "konto".

Den 4-9 februari får han möjlighet att spä på den poängskörden, då Team 18 deltar i femnationers som spelas i Tjeckien.

Till Tjeckien ska även Pierre Johnsson och Thomas Skogs. De båda MIK-backarna ingår i den Team 19-trupp som, liksom de ett år yngre landslagskillarna, ska delta i en femnationersturnering. Speldatum för den turneringen är 5-9 februari.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons