Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra meter av Kirsten som saknar sina stavar

Annons

Kirsten Belins stavar är fortfarande försvunna.

Därmed uteblir också resultaten på de internationella scenerna.

I fredags 4,20 i Chemnitz och i lördags bara 4,00 i Potsdam.

- Jag hade hoppats att det skulle gå bättre i Potsdam eftersom Kirsten hoppade med samma stavar som i fredagstävlingen, säger Belins tränare, Ulrik Mattisson.

Inför den här säsongen har Kirsten bytt till lite längre stavar och med de nya stavarna nådde hon 4,35 i Glasgow för en vecka sedan.

Efter tävlingen åkte Kirsten från de brittiska öarna - men det är inte klarlagt om stavarna gjorde.

- Vi vet fortfarande inte var stavarna är. De kanske är i Skottland men det är ju så pass stora att de knappast kan komma bort, säger Mattisson.

Hur som helst, stavarna är en stavhoppares viktigatse ägodel och för Kirsten blir det som att ta ett steg tillbaka när hon tvingas hoppa med andra stavar.

- Det är klart det är frustrerande för henne, men Nordic, som tillverkar stavarna, ska försöka få fram nya till Globen-galan nästa tisdag.

Kirsten har inte bara ändra när det gäller stavarna inför den här säsongen. Ansatsen är också längre än tidigare - 16 steg mot tidigare 14.

- Det är för att öka snabbheten i ansatsen, men det gäller att få allt annat att stämma också. Springer Kirsten för fort så hinner hon inte med själva hoppet.

Närmaste veckan innebär träning hemma i Falun för Kirsten, som tills vidare får klara sig utan sina nya, lite längre stavar.

Förhoppningsvis hinner de dyka upp innan veckan är slut.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons