Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra 82:or lämnar LIF

Annons

Den gångna säsongen hade Leksand fem spelare födda 1982 i truppen.

Till nästa säsong kan det bara finnas en kvar.

- När det gäller Johan Eneqvists, Daniel Hermanssons och Jörgen Sundqvists framtid i klubben får de vänta på besked. Jag kan inte ge dem någon plats i dagsläget. Vad det gäller Daniel Widing så har han och hans agent sagt att Daniel vill vidare, säger Leksands sportchef, Anders "Masken" Carlsson.

I slutet av 90-talet gjorde Leksand en storsatsning på klubbens "82:or" och för två år sedan, 2001, utgjorde dessa spelare stommen i det J20-lag som mötte Frölunda i SM-final.

Medan Frölundas "82:or", som Henrik Lundqvist, Joel Lundqvist och Jens Karlsson, etablerat sig som elitseriespelare och även debuterat i Tre Kronor, har det gått tyngre för Leksandsspelarna.

Daniel Widing och Johan Eneqvist var de av Leksands "82:or" som spelade flest a-lagsmatcher den senaste säsongen.

Widing och Leksand är för tillfället ett avslutat kapitel och Eneqvists framtid i klubben är även den högst osäker.

- Jag kan inte ge honom något positivt besked i dag utan har sagt åt honom att vänta. Men han kollar förstås runt bland andra klubbar, så risken finns förstås att Johan går till någon annan klubb, säger "Masken".

När vi ringer upp Eneqvist visar det sig också att han har en del klubbar på gång.

- Det finns intresse, framför allt från allsvenska klubbar och det viktigaste för mig är att jag får spela mycket. Dessutom har jag och min agent pratat lite löst om Finland, säger han.

Även Daniel Widing och hans agent har börjat kolla runt bland andra klubbar.

- Det finns visst intresse från klubbar utanför landet, men helst vill jag spela kvar i elitserien, säger Widing.

Den ende av "82:orna" som Leksand jobbar aktivt på att behålla är backen Lars Jonsson, som fick sitt definitiva genombrott i SM-kvartsfinalserien mot Färjestad.

Leksand förhandlar just nu med Lars och hans agent Mika Rautakallio och står enligt uppgifter inte speciellt långt ifrån varandra.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons