Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fuskare förstör för John

Annons

Men frågan är om inte Panaria-stallet är mest i blåsväder. Hela fem åkare från stallet, som dopningsavstängde Nicklas Axelsson tillhörde under tre år, har åkt fast eller misstänks för dopning.

Panaria-Fiordo-stallet är också inbjudet till Postgirot Open, som körs i mitten juni, med start i Uppsala och mål i Göteborg.

Men Svenska cykelförbundets sportchef Hans "Hampe" Falk motsätter sig att Panaria-stallet får ställa upp.

- Jag har vädjat till Björn Mattsson, som är tävlingsledare för Postgirot och förbundets ordförande Ulf Näslund att inte ta hit Panaria.

Om Panaria ändå får komma är "Hampe" beredd att dra tillbaka landslaget från Postgirot.

- De har bevisligen lämnat positiva prov. Vi kan inte föra en trovärdig antidopningspolicy om vi tar hit lag som Panaria. För mig är det enkelt, säger Falk.

Kontraktet med Panaria är redan påskrivet, och skulle man utesluta Panaria kan det bli aktuellt med skadeståndskrav från det italienska stallet.

- Då får man väl betala skadeståndet. Men blir det så att Panaria får köra och Postgirot och förbundet kräver att ett landslag ställer upp får det bli utan min medverkan. Då får de söka sig

en ny sportchef. Jag säger upp mig, säger "Hampe" Falk och tillägger:

- Men jag kan inte tänka mig att deras inbjudan till Panaria kommer att stå fast.

"Hampe" Falk har dock börjat skissa på det landslag som förhoppningsvis ska köra Postgirot. Tre åkare, av sex, har fått klartecken.

De tre är Henrik Sparr, Mattias Karlsson och Sollerökillen John Nilsson.

- John var bra redan i fjol. Han har utvecklats positivt varje säsong, så han var given i laget, betygsätter Falk.

Och John hoppas självklart att han får köra Postgirot.

- Det är rätt av "Hampe" att markera, men det är tråkigt för mig om jag inte får åka. Postgirot är höjdpunkten på året och enda möjligheten att få tävla mot proffsen, säger John, på telefon från Frankrike där han i går startade ett fem-dagars etapplopp.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons