Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt ös i Siljan Race

Annons


Föraren Lasse Hindemo och navigatör Marianne Kax startade i ett rasande tempo, när startbåten lät de första båtarna ge sig ut på den 25:e upplagan av klassiska Siljan Race. Ett motorbåtsrace som i år hade lockat ungefär 40 startande offshore-båtar i flera olika klasser.

En tävling som även är den första deltävlingen i SM-serien. Fredagens regn var som bortblåst och i stället lyste solen mellan molnen. Det fanns stora förutsättningen för ett rafflande båtrace runt Siljan.

Vid första passeringen i närheten av Björka, blev Lasses enskrovsbåt passerad och han tvingades lämna ifrån sig första platsen. Det blev i stället en katamaran från Mora Racerbåtklubb som tog över ledningen i klassen K. Föraren Kjell-Ove Johansson med navigatör Roger Larsson kunde skapa sig ett ordentligt försprång som första båt.

- Det såg ljust ut för oss ett tag, berättar Roger Larsson. Men i slutet av tävlingen lossnade en slang till turbon, så vi fick inget laddtryck.

Kjell-Ove och Rogers katamaran hann bli passerade av två båtar, innan de återigen fått igång motorn och kunde ta sig i mål som tredje båt i klassen K.

Första platsen tog Jussi och Niklas Mohell från Roslagens boat racing, tätt följd av tvåan Lasse Hindemos båt.

- Jag är glad över placeringen och att vi kom i mål, med tanke på att vi hade dåligt med olja och jag inte kunde gå för fullt, säger Lasse Hindemo.

Totalsegern i Siljan Race blev mer eller mindre en enkel match för föraren Christer Lindberg och navigatör Christer Westerling från Sportbåtsklubben i Stockholm. Fjolårssegraren och värste konkurrenten Kenneth Johansson från samma klubb och med nye navigatör Leif Wrenkler, försvann tidigt i loppet efter ett motorhaveri.

- Båten fungerade perfekt. Jag ville vinna och är jätte nöjd över att var först över mållinjen, berättar en glad Christer Lindberg, som både blev totalsegrare i Siljan Race samt även vinnare i klassen SD Modified Offshore.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons