Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt drag i Orsa

Annons

På lördagen blev duon trea i sprintloppet över 12 km, efter att ha förlorat en sekundstrid mot två ekipage, och följde upp prestationen med att ta silver i ett tungt långdistanslopp på söndagen.

- Det var Flox första långdistanstävling, berättade en påtagligt nöjd Tomas Sparr efter målgång. Han har nu på allvar blandat sig i diskussionen om vilka som ska få representera Sverige på herrsidan vid EM-tävlingarna i Östersund den 15-17 februari.

Avsikten var att förbundskapten Gunnar Johansson skulle presentera landslagstrupperna direkt efter tävlingarna i Grönklitt. Men efter resultaten i de genomförda observationsloppen, två i Gällivare och två i Orsa, måste han fundera en stund till, eftersom alla slår alla och inga suveräner hittills har utkristalliserat sig. Tomas är jämnast av toppmännen.

- Vi straffas dessutom för att vi inte deltog i Tjeckien förra vintern och har därför bara tre platser i varje lopp, vilket gör nomineringen extra knepig, förklarar Gunnar.

Det är inte mycket enklare bland damerna. Bakom suveräna Lotta Carlsson från Hällefors slår alla varandra. Och inte heller Lotta är självklar. Hon är lika framgångsrik skidorienterare och avstod söndagens Orsa Grönklitt open till förmån för ett sådant arrangemang.

Södra Dalarnas draghunds- klubb stod för suveräna tävlingar och avslutade med en publikknipande parstafett, med fart och fläkt, där också åskådarna fick göra en insats som hundfångare vid växlingarna.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons