Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full rulle i Dala-Järna

Annons

- Varför det inte kom någon från Mora, som har de bästa åkarna i Dalarna, vet jag inte, menade landslagets förbundskapten Johan Eriksson, som fanns på plats för att se vilka han skulle fundera på till de tolv tävlingarna i World Cup i sommar.

- Att Skånekillarna uteblev, det förstår jag bättre, menade han. De har långa resor och dessutom egna uttagningstävlingar som ligger betydligt närmare.

Tre av de bästa klubbarna fanns dock representerade. Ragunda IF, IF Start och IK Hakarps-

pojkarna.

- Och just nu ser det ut som om det är vi i Ragunda som är den bästa klubben, menade Daniel Cornelius, sedan han spurtbesegrat klubbkamraten Tobias Westman och sedan kunnat konstatera att klubbkamraten Daniel Sjödin kom i mål som fyra.

Ragundakillarna har de senaste åren satsat hårt på rullskidor.

- Fast ett tag var det också satsning på rollerblades, menar Daniel. Men i vintras blev det hårdsatsning även på vanliga skidor, och just nu känns det som om det är vintersporten som är den viktigaste för oss.

Det är sprint det handlar om då. Tobias blev faktiskt fyra i SM-sprinten och Daniel elva.

- Min förhoppning är att komma med i skidlandslaget i vinter, deklarerade också Tobias Westman.

Dala-Järnas Peter Blom var ensam daladeltagare i herrklassen. Efter en fin andra halva av tävlingen, var han ytterst nära att slå Ragundas Daniel Sjödin i slutspurten. Men nu blev det en femteplats, en sekund efter.

På damsidan var startfältet mycket tunt. Två tjejer kom till start. En av dem var Maria Ryd-

qvist, boendes i Mora men tävlandes för Stockviks SF.

- Det brukar bli en eller två rullskidtävlingar per år, menade Maria, sedan hon vunnit en överlägsen seger över Hedesundas Johanna Östblom. Blir jag uttagen till World Cup kanske det blir mera.

På herrjuniorsidan dominerade Hakarpspojkarna stort. Fyra man bland de fem första. Vann gjorde Björn Andersson, som var mycket överlägsen. Segermarginalen blev till slut 1.33.

Vansbros Emil Brindbergs blev bästa daladeltagare med en sjundeplats.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons