Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart på Brovallen

Annons

- Förarna har fått lämna uppgifter på hur stora bussar de har. Men de stämmer nog inte. Så det blir tråkigt för dem som kommer sist, säger Tony och river sig i huvudet.

Trots det är han inte orolig:

- Det här kommer att fungera. Det är värre att få plats med alla vid Stadion i Stockholm.

Att det kommer att fungera med GP-speedway på Brovallen är det ingen vid banan som tvivlar på.

- Det här flyter på bra och i kväll ska det mesta vara klart, säger Masarnas tränare Mats Olsson vid lunchtid på torsdagen. Allt medan han pratar i telefon, svarar på frågor från någon frivillig klubbmedlem eller gör en lista på vilka som ska vara med på nästa möte.

Lika övertygad är Masarnas ordförande Åke Johansson:

- Visst klarar vi det här. Det är så många intresserade med och hjälper till. Ända sedan i måndags har vi haft mellan 40 och 50 personer här och jobbat allt från tidig morgon till sen kväll.

Och hela tiden har Svemo, svenska motorcykelförbundet, haft folk på plats som övervakat arbetet och talat om hur det ska vara.

- Det är verkligen drag här hos Masarna och det är klart att det blir lite extra när man får en sådan här godbit, konstaterar Svemos Karl-Erik Gustafson.

- Jag har ju varit med ett antal år i speedwayen och är imponerad av vad klubbarna ute i landet förmår. Men det är konstigt vad mycket de har här mitt ute i skogen. Är det något som fattas ringer de bara. Och så ordnar det sig, tillägger han.

Inte heller han är orolig för att Masarna inte ska ro GP-tävlingen i hamn:

- Jag tror att det blir GP-seriens finaste speedway på lördag. Rent sportsligt blir det en höjdare på en äkta speedwaybana. Det blir tätare och roligare än på en konstgjord bana. Även om de här förarna klarar alla underlag.

Även förarna börjar strömma in. Nicki Pedersen kom redan i onsdags och inredde sin plats i depån. Andreas Jonssons blå buss rullade in i går och den fick snabbt sällskap av Leigh Adams röda.

En som inte kommer för att tävla är dock Mark Loram. Han bröt armen för några veckor och står över även den andra GP-tävlingen.

Han ersätts av dansken Ronni Pedersen.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons