Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart inför stafetten

Annons

- 433 lag har i nuläget anmält sig för årets Vasastafett och det har utan tvekan varit ett enorm intresse, berättar tävlingsledare Mats Hjelm.

Sedan starten för tolv år sedan har intresset bara ökat att få springa Vasastafetten. I år har som sagt 433 lag anmält sig och av dessa är det bland annat 47 herrlag i klassen herrar klubblag och 15 stycken i samma klass, när det gäller damer.

- Det är en roligt evenemang i kombination med Mora festivalen. I år ska landshövding Ingrid Dahlberg vara närvarande och dela ut priser, berättar speakern Olle Andersson, som arbetat som speaker under Vasastafetten alla tolv år.

Full fart har det utan tvekan varit för Bengt Larsson, banchef sedan tre år tillbaka. Till sin hjälp har han haft ungefär 20-25 frivilliga som arbetat med banan från Sälen till Mora och det har funnits en del att göra.

- I onsdags arbetade vi till sent på kvällen, men banan kommer förmodligen att bli klar på fredag (i dag), säger Bengt och fortsätter:

- Det har varit mycket vatten på flera ställen längs banan och där har vi lagt ut plankor, så det går att spring där. Utan tvekan har det varit ett härlig engagemang från alla som hjälpt till.

Till årets tävling ser det onekligen ljust ut för IFK Moras friidrottslag på både dam- och herrsidan. Lagen har chans på pallplatser i klasserna för herrar-och damer klubblag.

- Vi ser starka ut på både dam- och herrsidan, berättar IFK Moras friidrotts ordförande och tränare Peter Hermansson. På damsidan verkar vi vara lika bra som förra året. Två starka kort är bland annat Catarina Asph och Elisabeth Engström.

Peter nämner Brånan girls och IF Start som två konkurrenter till IFK Moras damer i klassen damer klubblag.

- Vårt herrlaget tycker jag är bättre än i fjol, bland annat har vi Clas Björling, som vanligtvis tävlar i Triathlon och precis som på damsidan tror jag på pallplats, menar Peter.

Det kommer att bli stenhårt framtill målet i Mora, det finns några kandidater på herrsidan som vill vara med och slåss om pallplatserna. Två av dessa är Smålandslaget Brittatorp TK och Karlstadsgänget IF Göta.

- I öppna klassen tror jag att Electroluxlaget blir svårslaget i år, säger Peter Hermansson och fortsätter:

- Vi får hoppas på det bästa. IFK Mora har en bra chans i år, men det är mycket som ska fungera mellan lagets tio stafettlöpare och mycket kan hända under en rafflande stafett som Vasastafetten är.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons