Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart i sommar i Orsa ishall

Annons

Då har isen redan legat under ett par veckor och gett underlag för konståkande ungdomar. Direkt de konståkande och hockeyspelande ungdomarna har lämnat rinken drar spelarna i det nya elitserielaget Mora IK in i ishallen för de första träningspassen inför debutsäsongen i elitserien.

- Så det blir mycket hockey i Orsa även i sommar, även om det ett tag såg ut att inte bli någonting alls, konstaterar Bengt Andersson i Orsa IK, som jobbar med hockeyskolan tillsammans med Robban Andersson, Christer Nääs, Mats Pettersson, Jan Bäsén och Annika Lusth.

- Vi hade hoppats kunna hålla hockeyskola under tre veckor detta premiärår för Lusth´s hockey camp, berättar Robban Andersson, men utskicket med inbjudningar blev försenat och många hockeysugna grabbar hann välja något annat initiativ.

- Vi räknar med att gå jämnt ut i år, på sikt ska hockeyskolan i Orsa bli en bra verksamhet för klubben, säger Bengt Andersson, vi har de bästa förutsättningarna för att kunna erbjuda en suverän lägervecka i Orsa.

Mats Lusth kommer att finnas med under hela lägerverksamheten och dela med sig av sitt hockeykunnande.

- Det är klart att Ola Nilsson, senast i AIK-dressen, kommer att fungera som målvaktstränare under en av veckorna. Vilka fler elitspelare jag får med mig upp är beroende av hur många anmälningar som slutligt kommer till hockeyskolan, säger Mats.

Dörren hålls öppen för att fånga upp sådana som hoppar av sedan hockeyskolan i Mora måst flytta till Älvdalen.

- Det är redan flera som har bytt till oss, noterar Robban Andersson.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons