Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart i Falun

Annons

Huddinge var största klubb i Falu Kuriren-spelen med över 100 friidrottare på plats och klubben är också mycket framgångsrik.

- Vi har blivit bästa klubb i tävlingen i fyra år i rad tror jag och vi siktar också förstås på en ny seger i år också, säger Tomas Ledell.

I lagtävlingen vann Huddinge till sist.

Falu IK deltog utom tävlan och hade slutat tvåa, men av princip deltar aldrig arrangörsklubben.

Varför väljer ni i Huddinge att återkomma till tävlingen år efter år?

- Tävlingen är en perfekt avslutning på inomhussäsongen, där vi kan samla alla våra friidrottare. Vi har åkt hit med tre bussar med aktiva och ledare, säger Ledell.

Två av Huddinges tävlande i helgen var Victoria Ricknell och Jennifer Riise i F13-klassen och båda två trivs i Falun.

- Det är roligt att vara här och eftersom tävlingen avgörs över två dagar så hinner man heja och titta på alla kompisar, säger Jennifer.

- Jag har tävlat här de två senaste åren och det är en jätterolig tävling. Vi övernattar i en skola, berättar Victoria.

En av de mest långväga gästerna i Falu Kuriren-spelen var Julia Strömberg, Sundsvalls Friidrott i F10-klassen.

Julia, som vunnit Lilla Lidingöloppet fyra år i rad, hade ett digert helgprogram bestående av 60 meter, 600 meter, höjd, längd och kula.

- Jag tävlade här när jag var sju år och då satte jag längdrekord för tävlingen. I fjol var vi ganska många med här från min klubb, men i år är vi inte så många, säger Julia.

Årets tävling lockade några fler startande jämfört med i fjol, men långt ifrån det antal som var under rekordåren i början av 80-talet.

- 1980-81 hade vi 1750 deltagare och över 4000 starter, men då fanns det ju inte så många inomhushallar av den här storleken, berättar mångårige tävlingsledaren Kurt Sundin.

Kurts dotter Monica som tillsammans med Björn Lindgren var tävlingsledare för årets tävling, vill passa på att hylla alla funktionärer.

- Det är tack vare alla frivilliga funktionärer som vi kan genomföra den här tävlingen, säger Monica Sundin.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons