Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart framåt för Engström

Annons

Engström kvalade med sin Honda in som nia till det första racet, något som Tomas inte var riktigt nöjd med:

- Det var trångt på banan under kvalet, så jag fick aldrig chansen att sätta en riktigt bra tid, menar Tomas.

I det första racet körde Tomas upp sig genom fältet och hade en tuff fight med fjolårsvinnaren Fredrik Ekblom i Audi om femteplatsen. Engström fick nöja sig med att bli sexa men fick i och med omvänd startordning starta i poleposition i det andra.

Engström fick se sig passerad av Richard Göransson i starten men när

Göransson fick punktering efter fem varv var Tomas och hans Honda i ledningen.

Den varade bara i två varv, sedan passerades han av Fredrik Ekblom och de båda kunde lämna en lucka till det övriga fältet. En andraplats som Tomas Engström var nöjd med:

- Jag är väldigt nöjd med bägge loppen, bilen gick perfekt. Nu visade vi att vi kan vara med och slåss i toppen och det är viktigt inför fortsättningen.

- Det enda som är lite oroande är att vi gör så dåliga starter, men det ska vi hem och jobba på nu. Dessutom är det mina favoritbanor härnäst så det ser vi verkligen fram emot, säger en glad och lättad Tomas Engström.

Daniel Haglöf från Borlänge i S60-Challenge var inte lika framgångsrik i helgens tävlingar som vid premiären för två veckor sedan.

Det var många som trodde att Haglöf skulle upprepa bravaden från Knutstorp då han tog storslam. Han var återigen den som var snabbast under lördagens kval och stod därmed i poleposition.

Danne kom iväg bra och låg tvåa med fem varv kvar. Då fick han problem med bilen och tappade flera positioner vilket gjorde att det blev en sjätteplats i mål. Etta blev fjolårets totalsegrare Jimmy Johansson.

- Bilen började hacka och gå ryckigt och jag trodde ett tag att jag inte skulle ta mig i mål, säger Haglöf.

I och med omvänd startordning för dom åtta främsta startade Haglöf från tredje startruta i söndagens race.

Han fick en bra start och kunde på det andra varvet bromsa sig förbi Christoffer Graff och upp i ledning. En ledning han aldrig släppte ifrån sig och kunde ganska komfortabelt ta säsongen tredje vinst.

Haglöf är i och med segern i fortsatt ledning av mästerskapet.

- Jag har fått en perfekt start på säsongen och kan inte vara annat än nöjd med det här, det gäller att fortsätta på den här inslagna vägen, menar Daniel Haglöf.

THOMAS ESSBORG

Mer läsning

Annons