Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frosts final snöade bort

/
  • Här är IFK Moras tre deltagare som varit i Innsbruck och tävlat i ungdoms-OS. Axel Frost, till vänster, körde i skicross, men finalen snöade bort. Hans niondeplats i kvalet blev också slutplacering. Fredrik Bauer, till höger, lämnar Innsbruck med en silvermedalj från super G. Ländåkaren Sarah Hale har IFK Mora SK som klubbadress, men i OS tävlade hon för Storbritannien.
  • Älvdalens duktige skidskytt Lotten Sjödén noterade två individuella fjärdeplatser i ungdoms-OS.

Det blev en minst sagt kaotisk helg då ungdoms-OS gick in i avslutningstävlingarna.
Bland annat hittades en bomb från andra världskriget, vilket tvingade arrangörerna att flytta priscermonin till annan plats och Axel Frost fick aldrig köra skicrossfinalen på grund av kraftigt snöfalll.
– Visst känns det surt att det inte blev nåt finalrace, sa den 17-årige Morakillen.

Annons

Kraftigt snöfall gjorde att fredagens tänkta final flyttades till nästa dag. Men även lördagen bjöd på stora mängder snö och därför beslöt arrangörerna att helt enkelt stryka finalomgångarna i skicross.

– Jag tycker det var ett något förhastat beslut. Nu håller det på att klarna upp, så de hade åtminstone kunnat vänta med beslutet till söndagen, sa den svenske ledaren Johnny Larsson vid 17-tiden lördag.

Han fick medhåll av IFK Moras Axel Frost.

– De kunde ha väntat tills i morgon, menade även han.

Frost slutade på nionde plats i kvalet, vilket också blev hans slutplacering.

– Då skicross är rätt nytt och vi inte har någon ranking, så hade jag ingen aning om hur jag låg till när jag kom hit. Att bli nia är helt okej, men det kunde ju ha gått bättre om man hade fått chansen att köra final, så visst känns det tråkigt.

Frost fick aldrig chansen att köra om medaljerna. Det har däremot Fredrik Bauer gjort och han lämnar ungdoms-OS med en silvermedalj från super G.

Han avslutade mästerskapet med att bli elva i slalom.

– I första åket gjorde jag en miss och placerade mig som 19:e. Det var inget bra åk. Det andra är jag däremot nöjd med, då gick det riktigt bra. Jag hade fjärde bästa tid och klättrade till elfte plats.

– Självklart är jag nöjd när jag kan åka härifrån med medalj. Nästa gång hoppas jag få vara med i ett större OS, sa 16-åringen från Mora.

En som varit flitig i tävlingsspåren är skidskytten från Älvdalen; Lotten Sjödén, 17.

Hon hade två individuella fjärdeplatser, samt en sjätteplats i stafett när hon i lördags gjorde sin sista start. Det i den kombinerade tävlingen där skidskyttar och längdåkare körde stafett tillsammans. Sverige blev femma.

– Jag är nöjd med mitt OS, även fast min andra fjärdeplats kändes jobbig, summerade Lotten.

Fotnot: I fredags skrev vi att skidskyttarna placerade sig som sjua i stafetten. Då Ryssland diskades flyttades Sverige upp till sjätte plats.

Mer läsning

Annons