Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frölunda semifinalklart - och möter Timrå

Annons

uElitseriens suveräna segrare Frölunda visade mästarklass när ett helt tröttkört Modo gick in i väggen och förlorade med 1-5 hemma i ett fullsatt Kempehallen.

Segern gav Frölunda semifinal, efter 4-2 i matcher.

- Vi var helt chanslösa i kväll. Frölunda åkte dubbelt så fort på skridskorna som vi och vann varenda närkamp. Vi har slitit och offrat oss i fem kvartsfinaler - vi orkade inte loppet ut. Bensinen tog helt slut i sjätte kvartsfinalen, konstaterade Modo-tränaren Pirro Alexandersson.

- Vi kände oss aldrig pressade inför den här matchen. Vi visste att vi hade vunnit skotten i de tidigare matcherna och hade haft ett bättre tryck i vårt spel. Det gav också utdelning till slut. Och nu känns det som om många av spelarna är på gång - och det lovar gott inför det kommande semifinalspelet, sade Conny Evensson.

Frölundatränaren hade ingen drömmotståndare i semifinalen.

- Nu suger vi på den här segerkaramellen och så är vi laddade för en ny kamp på söndag. Den här segern har stärkt vårt självförtroende, summerade Evensson, vars mannar redan efter den suveräna insatsen i Elitseriens 50 omgångar borde ha ett rejält övertag mot alla utmanare.

HV 71 hade möjligheten att avgöra sin kvartsfinal mot Djurgården och ladda för semifinal.

Men så blev det inte.

Johanneshov och sista slaget om en semifinalplats väntar för HV 71.

Det trodde inte smålänningarnas supportrar North Banks, som fyllde en sektion i Kinnarps Arena, där Djurgården vände och vann med hela 4-1 (0-1, 2-0, 2-0).

Kvartsfinalserien avgörs på Johanneshov på torsdag.

- Vi vinner och går till semifinal. Det trodde jag när kvartsfinalerna började, och det trodde jag före den här matchen, sade Niklas Wikegård.

- Vi viker oss inte, det gör vi aldrig mot HV.

Harald Lückner var förstås av annan mening:

- Jag hoppas att trenden med bortavinster håller i sig. Vi är väl så bra som Djurgården. (TT)

TT

Mer läsning

Annons