Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frölunda möter nye Kozyrev

Annons

- Det känns för tidigt att utvärdera Andreis hockeykvalitéer i nuläget. Han kommer att träna med oss i tio dagar, samt delta i våra två kommande träningsmatcher mot Frölunda och Leksand, säger Moratränaren Harald Lückner och fortsätter:

- Därefter får vi ta en gemensam utvärdering och se vad nästa steg blir. Det viktiga i nuläget är att få ordning på vårt spelsystem och bli en enhet igen på isen.

Harald berättar också att det tar ungefär två-tre veckor att få spelarna att komma igång rejält med skridskoåkningen på isen

I morgon ställs Mora IK mot Frölunda i sin första träningsmatch. En match som lär präglas av två lag som för närvarande saknar isrutin.

Göteborgarna har till i år värvat bland annat forwarden och schweizaren Martin Pluss, men samtidigt förlorat bland annat talangen och forwarden Alexander Steen till MoDo.

Mora IK:s testande ryske back, Andrei Kozyrev, kommer med andra ord ställas mot Frölundas nya schweizare i Kungälvs ishall.

Det var Andreis agent som tog kontakt med Mora IK i ett första läge och därefter har han efter olika turer anlänt till Ovansiljansmetropolen: Mora.

- Jag har hört mycket gott om Mora och att leva och bo i Sverige. Det skulle vara kul att få spela hockey och bo här, säger Andrei Kozyrev.

- Säkerhetsmässigt skulle jag uppskatta att få bo och spela hockey i Sverige, mest med tanke på min familj, fru och en son.

- Kriminaliteten har blivit värre och värre i Ryssland och min fru har bland annat slutat gå ut på kvällarna, berättar Andrei.

De tre senaste säsongerna har Andrei spelat för St Petersburg. Han har hunnit fylla 31 år och ser sig själv som en defensiv back med fysiska kvalitéer och som trivs i ett fysisk hockeytempo.

Han har besökt Sverige tidigare, bland annat 1995, då han spelade med i en hockeyturnering i Kiruna. Då spelade han för ryska Cherepovets Severstal. Därefter blev han draftad och kontrakterad av Chicago Blackhawks, vilket i sin tur ledde till spel i IHL-ligan för Indianapolis. Innan han återvände till spel i den ryska ligan, så rehabiliterade han ett skadat knä under ungefär sex månader.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons