Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frölander till Aten-OS

Annons

Trots misslyckandet i VM förra veckan lär Lars Frölander vara klar för OS i Aten nästa sommar.

Frölander och de andra namnkunniga svenska simmarna kan få OS-biljetten redan i höst. Det säger sportchefen i SOK, Sveriges Olympiska Kommitté, Stefan Lindeberg till Radiosporten.

Toppnamnen Lars Frölander, Emma Igelström, Therese Alshammar och Anna-Karin Kammerling gjorde ingen succé under VM i Barcelona.

Frölander tog sig inte ens till semifinal på 100 meter fjäril, den distans som han är regerande olympisk mästare på.

De svenska simmarna tog bara en medalj, Anna-Karin Kammerlings brons på 50 meter fjäril, och hela VM kan inte beskrivas på annat sätt än ett fiasko.

Men de fyra simmarna har tidigare visat att de tillhör den absoluta världseliten. Därför får de antagligen sina OS-biljetter i god tid innan tävlingarna i Aten.

- Bara för att de misslyckats på en enstaka tävling så får inte vi börja darra på manschetten och kräva upprepade bra resultat. Det skadar mer än det gör nytta att kräva ytterligare formtoppar före OS under perioder då simmarna skulle behöva träna hårt, säger Stefan Lindeberg till Radiosporten.

Det beskedet innebär att de svenska toppsimmarna inte behöver jaga bra resultat under tiden fram till OS. De kan istället koncentrera sig på att vara i form till Aten.

Och förhoppningsvis ta fler medaljer än i VM i Barcelona.

STEFAN PERSSON

Mer läsning

Annons