Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Fröken" segrade dubbelt

Annons

- Jag är mycket nöjd, tyckte Åsa efter tävlingarna. Jag hänger visst med ännu, trots att jag egentligen lagt av min riktigt aktiva karriär.

Åsa har blivit idrottslärare på Bjursåsskolan.

- Och då hinner man varken träna, åka eller tävla så mycket som behövs. Men jag tycker jobbet är viktigare än skidåkningen och ser numera skidorna som en hobby, menar Åsa.

Trots det vann hon storslalomtävlingen på lördagskvällen - ingående i Dalaserien - med 41 hundradelar före Borlänges Anna-Ida Söderberg. Och i söndagens specialslalom blev marginalen större ändå - hela 1.09 sekunder.

- Helt otränad är jag inte, medger Åsa. Jag har faktiskt varit på två läger under hösten och dessutom tränat en hel del i julhelgen. Och nu räknar jag med en träningsdag i veckan framöver.

Det är ändå bra mycket mindre tid än de flesta andra tjejerna lägger ner.

- Men det sitter i benen också, säger Åsa. Har man en gång lärt sig att åka fort så kan man det.

Åsa går också mera rätt på pinnarna än de flesta medtävlarna.

- Men det är faktiskt jag som är lite omodern, menar Åsa. Många av de andra har nyare modernare skidor. Där är det faktiskt meningen att man ska gå längre från pinnarna. Men det har jag inte lärt mig ännu.

I fjol blev Åsa 15 i SM. Även om hon i övrigt inte tänker åka speciellt många tävlingar utanför Dalarna kommer hon till SM även i år.

- Då får vi väl se hur pass mycket av formen jag har kvar, menar Åsa. Mitt mål är att i varje fall inte få en sämre placering än i fjol.

Anmärkningsvärt duktiga i Bjursås tävlingar var också de båda Borlängekillarna Olof Buchar och Jonas Pettersson. Jonas vann lördagens herrstorslalom med Olof på andra plats och Olof vann söndagens herrslalom med Jonas på andra plats.

Bjursås IK arrangerade som vanligt välskötta tävlingar, där banorna höll bra.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons