Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fritt fall för Erika Forss

Annons

u IFK Mora alpinas Erika Forss har visat god form på sistone med en fjortonde plats i Europacupen som största framgång.

När hon nyligen deltog i student-OS i italienska Tarvisio, hade den 25-åriga Moratjejen en pallplats på gång i slalomtävlingen.

- Det var riktigt dåligt underlag som vi tvingades åka på, men jag låg i alla fall tvåa efter det första åket, berättar Erika från föräldrahemmet i Mora där hon är hemma och vilar några dagar innan det är dags för nya tävlingar i Europa.

Men åter till Italien. Erika låg som sagt tvåa inför det andra åket, men där tog det roliga slut.

- Jag körde ur, men klättrade in i banan igen. Jag blev så less på allt, men hade gett mig den på att tag mig i mål. Men vilken placering jag fick, har jag inte en aning om.

Borlängetjejen Kristina Hultdin vann slalomtävlingen.

I storslalomtävlingen hade Erika en framskjuten placering på gång. En sjunde plats efter första åket, blev en ny uråkning i det andra. Men den här gången fanns det ingen chans att ta sig i mål.

- Det var en rejäl vurpa som jag gjorde. Min syster frågade om jag skaffat mig pipskägg, då hon såg mig efter att jag kommit hem.

Skrapsår i ansiktet blev facit efter djupdykningen i Tarvisio.

- Jag klarade tänderna i alla fall, så det gick ju ganska bra ändå, säger Erika som i dag kan skratta åt eländet.

Lika glad var hon inte efter att ha fått beskedet att hon inte fick köra de tänkta Europacuptävlingarna i Abetone, också det i Italien. Erika blev i sista stund bortplockad till förmån för landslagstjejen Janette Hargin.

Nu blev det ingen tävling förra torsdagen för varken Hargin eller någon annan. Den fick ställas in på grund av att aktivister under natten hade satt eld på hela lifthuset som förstördes till grunden.

Det fanns också en hel del nya gondoler i huset, som även de fick omfattande skador.

- Vi kände direkt på morgonen när vi kom ut att något var fel. Luften vi andades var rökig och stickig och jag fick ont i magen. Det var otäckt, kommenterade Hargin händelsen för TT.

Så här i efterhand kan man väl säga att det var tur att du inte blev uttagen till tävlingen?

- Det där har redan varit och jag har lagt det bakom mig, säger Erika som inte gärna vill prata om händelsen.

Moratjejen ser hellre framåt och redan i dag bär det av mot Andorra. Två Europacuptävlingar väntar måndag och tisdag.

- Andorra är en bergskedja som ligger mellan Spanien och Frankrike och det tar ett tag att ta sig dit. Bland annat har vi 100 mil i buss att se fram emot, berättar Erika.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons