Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friska viljor räckte

Annons

Men nog var vi en och annan vid sidan om som gäspade i takt med det både tempo- och idéfattiga spel som bjöds den här vädermässigt perfekta fotbollseftermiddagen.

- Efter omständigheterna är jag nöjd.

- Vi vann och det var huvudsaken.

- Men visst, jag kan hålla med om att både tempo och spel var på en betydligt högre nivå både mot Norrköping och framförallt AIK, säger Bernt Ljung, Bragetränaren, för vilken bristen på ordentligt kantspel känns om inte frustrerande så i alla fall en bit bort.

- Vi är desto starkare centralt, det känns på sätt och vis tryggt både i vårt eget och motståndarnas straffområde, kommenterar Ljung, som på önskelistan, högst upp och understruket skulle vi tro, har en eller annan naturlig kantspelare.

- Men vi har ju inte pengar att köpa in sådana. Vi har det vi har och får göra det bästa möjliga av det, kommenterar Bernt Ljung.

Några tankar på byten utöver det inhopp Jimmy Rajala fick göra under slutkvarten hade han heller inte.

- I det läget ville vi bevaka vår ledning och ville ha rutinerat folk på banan.

- På bänken hade vi bara yngre killar, att låta dom ta ansvaret i det läget ville jag inte, förklarar Bernt Ljung de byten som de flesta på läktarna, skulle vi tro, trodde skulle komma men aldrig kom.

Nu var det väl heller aldrig någon direkt fara på taket.

Ö-viksgänget, som sagt sig vilja spela med mycket folk framåt, var väldigt, väldigt uddlöst, men skapade i alla fall två riktiga frilägen (Daniel Johansson) som kunde ha resulterat.

- Man kan aldrig känna sig helt säker förstås. Men på något vis var jag aldrig direkt oroad.

Två snygga mål blev han i alla fall varse, Bragetränaren.

Det första kom efter en patenterad inåtskruvad frispark från Fredrik Bengtssons känsliga högerfot, där Mounir Tajiou bara hade att sätta foten till framför ett stillastående FV-försvar.

Vid det andra hittade Mattias Östberg Jörgen Sundström med en lång boll och fri med duktige Peter Granholm i FV-målet lobbade han, via ribban, in slutresultatet.

Därmed tog han revansch på sig själv för den förargliga missen i samma läge vid ställningen 2-2 mot Norrköping förra söndagen.

- Poängen var viktigast, nu ska vi ladda batterierna under veckan för bortamötet med Assyriska på söndag. Det är ett lag som jag tror ska passa oss bra, menar Bernt Ljung.

BRAGE-FRISKA VILJOR 2-0 (1-0)

Målen: 1-0 (38) Mounir Tajiou, 2-0 (57) Jörgen Sundström.

Hörnor: 9-5.

Varningar, Brage: Seyhmus Abic.

Domare: Jonas Karlsson, Brämhult.

Publik: 1 860.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons